Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 700 yıllık geçmişe sahip olan, Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Pamukova Belediyesi iş birliğiyle aslına uygun bir şekilde restore edilen Karaca Ahmet Türbesi ve Camiini ziyaret etti. Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan bu yana ayakta kalan ve Sakarya’nın kültürel mirası olan Karaca Ahmet Türbesi ve Camii’nin hayırlı olmasını dileyen Başkan Ekrem Yüce, tarihe sahip çıkmaya, kültürel mirası korumaya devam edeceklerini belirtti.

Başkan Yüce, Karaca Ahmet’e ait Türkiye’nin farklı şehirlerinde türbelerin olduğunu ve İstanbul’da da Karaca Ahmet Mezarlığının yer aldığını ifade ederek, tarihi araştırmalar sonucunda Karaca Ahmet’in kabrinin Pamukova Paşalar Mahallesinde yer alan türbede bulunduğunu söyledi.

Kültürel miras
Başkan Ekrem Yüce, ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede, “Pamukova’ya daha önce yaptığım bir ziyarette restorasyon ile ilgili çalışmaların başlatılması yönünde talimat vermiştim. Sakarya Valiliğimiz ve Pamukova Belediyemiz iş birliğiyle hamdolsun bugün Karaca Ahmet Türbesi ve Camiimizi aslına uygun restore ederek kültürel mirasımızı koruma altına aldık. 700 yıllık geçmişe sahip olan, Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarından bu yana ayakta kalan Karaca Ahmet Türbesi ve Camiimiz inşallah geçmişimize ışık tutmayı sürdürecek, Pamukova’nın ve şehrimizin tarihi mirası olmaya devam edecektir. Bu vesileyle Karaca Ahmet’i ve tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.