Kağıt medyanın artık sonunun geldiği Resmi Gazete’de yayınlanan tasarruf tedbiri ile ortaya çıkmış oldu. Kamuya artık günlük olarak gazeteler alınmayacak. Tanıtım için kitap ve dergi yayınları da basılmayacak.

Resmi Gazete'de yayınlanan tasarruf tedbirleri genelgesinde, basın giderlerinde de düzenleme yapıldı.

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan genelgeye göre; kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak ve görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.

Son yıllarda kağıt gazetelerin tirajları ciddi düşüş içerisine girmişti. İnsanlar artık haberleri internet üzerinden okuyor, kağıt gazeteye fazla ilgi göstermiyorlardı. Kamu kurumları için alınan bu karar, kağıt medyada yüzleri iyice düşürmüş oldu.

İdare faaliyetlerini tanıtmaya yönelik rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınlar da basılmayacak, bu dokümanların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda yapılacağı açıklandı. Genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşları tarafından bastırılması zorunlu görülen dokümanlar ihtiyaç sayısı kadar bastırılacak ve ekonomik malzeme kullanımı tercih edilecek.