Tüyler ürperten görüntülerin ortaya çıktığı baskında, İstanbul’da vatandaşa satılmak üzere yüzlerce tavuğun sağlıksız koşullarda kesildiği ortaya çıktı. Erenler İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri gelen ihbar üzerine Sakarya’nın Erenler ilçesi D-100 karayolu Küçükesence mevkiinde kullanılmayan binanın arka kısmında kaçak tavuk kesimi yapanlara operasyon düzenledi. İstanbul’da faaliyet gösteren bir firmaya ait ruhsatsız işyeri olarak kullanılan ve halk sağlığının hiçe sayıldığı mezbelelik odada tüyler ürperten görüntüler ortaya çıktı.

İSTANBUL’DA KÖY TAVUĞU DİYE VATANDAŞA SATILACAKTI
Gün içerisinde 450 adet tavuğun huni şeklindeki düzenekle kesildiği işyerine baskın yapan jandarma ekipleri, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Tavuk pisliği, kan ve talaş yığınları arasında kesim yapılan işyerinde, toptan satın alınan tavukların hijyen kurallarına uyulmadan, sağlıksız koşullarda parçalara ayrıldıktan sonra İstanbul’da vatandaşlara köy tavuğu diye satılacağı iddia edildi.


TAVUKLARA EL KOYULDU
Sağlıksız koşullarda kesilen tavuklara imha edilmek üzere el koyulurken, işyerinde çalışan 3’ü kadın 5 kişi ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. /İHA