Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki sosyal donatıalanlarını sezona hazırlıyor.  Bu program kapsamında yenileme-düzenleme çalışmalarının yapıldığı Büyükşehir İl Ormanı Tabiat Parkı yepyeni bir kimliğe kavuştu.Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi(YOL-BAK) ekipleri, mesire alanında içinden geçen tüm ulaşım yollarını sil-baştan asfaltladı.

Sil baştan yenilendi, kapasite 3 katına çıktı
Parkın giriş noktasından itibaren toplamda 3 kilometrelik alan asfaltlandı, yollar ve çevresinde bulunan alanlar 5 bin 234 ton temel malzemesi yerleştirildi.Ayrıca şehrin doğal cenneti olarak nitelendirilen mesire alanındaki oyun alanları, piknik alanları ve bungalov evler de çalışmalar kapsamında yenilendi. Yol yenileme çalışması kapsamında ulaşım için kullanılan alan genişledi ve mesire alanında 350 olan araç alım kapasitesi 3 kat artarak bin’e yükseldi. 

“İl Ormanı sezonun gözde mekanı olacak”
İşletmeciliği bir süredir BELPAŞ tarafından yürütülen İl Ormanı’nın sezonun en gözde mekanı olacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Dört bir yanı cennet olan şehrimizin arka bahçesi İl Ormanı Tabiat Parkı’nı baştan sona yeniledik. Mesire alanındaki giriş noktasından, çıkışa kadar gördüğünüz her yerde arkadaşlarımız hummalı bir çalışma yürüttü. Parkın içindeki ulaşımı sağlayan 3 kilometrelik bölümü asfaltladık. Artık orman içindeki yolculu rahat ve konforlu. Park, piknik alanlarını sil baştan yaptık. Sakarya’dan ve Türkiye’nin her yerinden mesire alanımıza gelen vatandaşlarımızı en güzel şekilde ağırlamak için burayı yeni bir kimliğe kavuşturduk. Bu sezonun gözde mekanının İl Ormanı Tabiat Parkı olacağını düşünüyorum, Sakaryamıza hayırlı olsun” dedi.