İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun toplantısında, işverenlerin ve özellikle sanayi sektörünün artan işgücü talebine yeteri kadar işçi bulmakta zorlandığına dikkat çekilirken, Sakarya’nın 2021 yılı istihdam verileri de değerlendirildi.
Toplantıda yapılan sunumda, İŞKUR üzerinden Sakarya’da 2021 yılının ilk 9 ayında işverenlerden 30 bin 556 kişilik açık işgücü talebinin alındığı ve 18 bin 870 iş arayanın kurum aracılığı ile işe yerleştirildiği belirtildi. Yine bu dönemde düzenlenen Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar aracılığı ile de 10 bin 21 kişinin iş ve meslek sahibi olduğu ifade edildi. İstihdamın artırılmasına yönelik düzenlenen programlardan 5 bin 714 erkek, 4 bin 307 kadın katılımcının istifade ettiği bildirildi.

“Sanayi sektörünün işgücü talebi artıyor”
İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, işverenlerin ve özellikle sanayi sektörünün artan işgücü talebine yeteri kadar işçi bulmakta zorlandığını belirtti. Vasıflı-vasıfsız iş arayanlara ve özellikle genç işgücüne çağrıda bulunan İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, “İŞKUR sizlere yeni istihdam fırsatları sunuyor. İŞKUR portalını kullanarak iş arayan kaydı yapabileceğiniz gibi yüzlerce işgücü talebine de ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Kurumumuzda her iş arayan için görevlendirilen İş ve Meslek Danışmanınıza başvurarak durumunuza uygun işgücü talepleri ile görüşme sağlayabilirsiniz. Kalıcı ve uzun süreli istihdam için meslek edindirme kurs ve programlarımızdan da yararlanabilirsiniz. Dolayısıyla, durumunuza uygun olan alternatif işgücü ilanlarımız ile meslek kurslarımızdan yararlanarak istihdama katılmak isteyenleri İŞKUR’a bekliyoruz” dedi.

İŞKUR’un misyonu
Vali Yardımcısı Selda Dural da toplantıda yaptığı konuşkada, “İŞKUR’un hem istihdamı korumak hem de artırmak gibi bir misyonu var. ZiraİŞKUR, salgın sürecinde istihdamı korumak için Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Destekleri ile çalışanlara ödemede bulunarak istihdamı koruma görevini başarı ile yerine getirmiştir. Diğer taraftan, normalleşme süreciyle birlikte istihdamın artırılmasına yönelik programlarla İŞKUR bu görevini devam ettirmektedir. Ayrıca, SGK kayıtlarına göre Ağustos 2021 ayı itibariyle çalışan sigortalı sayısı 237bin775 kişi olmuştur” diye konuştu.