Kaza, TEM Otoyolu Sapanca ilçesi geçişi mevkii İstanbul istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İstanbul istikametine seyir halinde olan Efe Tur şirketine ait S.A. idaresindeki 41 EF 731 plakalı yolcu otobüsü, sürücünün hatalı sollama yapması nedeniyle aynı istikamette seyir halinde olan A.Ö. idaresindeki Nuhoğlu Öz Karadeniz firmasına ait 61 ES 5666 plakalı yolcu otobüsüne arkadan çarptı. Kazada otobüslerde yolcu olarak bulunan 4 kişi hafif şekilde yaralandı. 
Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahale sonrasında yaralıları hastaneye sevk ederken diğer yolcular ise İstanbul istikametine giden farklı yolcu otobüslerine aktarıldı.

TEM Otoyolu İstanbul istikameti kilitlendi
Meydana gelen kaza sonrasında ise TEM Otoyolu İstanbul istikameti trafiği durma noktasına geldi. Kaza sebebi ile bölgede kilometrelerce oluşan araç kuyruğu havadan görüntülendi. Araçların yol kenarına kaldırılması ile birlikte trafik kontrollü şekilde sağlanmaya başlandı.