Ferizli Kaymakamlığında gerçekleşen toplantıya Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve HSBYKV Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Oğuzhan Özkan ile Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, Sakarya İHH Yetim Birimi Başkanı Abdurrahman Şafak, Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürü, ilçe ve okul koordinatörleri katıldı. 

Toplantıda ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve HSBYKV Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinatörü Oğuzhan Özkan, proje uygulama esasları ile ilgili bilgi aktarımında bulunarak, “Projedeki esas amacımız çocuklarımıza en küçük yaştan itibaren iyilik ve merhamet duygusunu aşılamaktır” dedi. 

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın da, iyilik ve merhamet hareketi olarak kurulan İHH'nın ilk olarak 1992 yılında Bosna Savaşı sırasında Bosnalı yetimler ve aileleri ile ilgilenmeye başladığını, 2007 yılında Sponsor Destek Sistemini geliştirdiğini, 2013 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet işleri başkanlığı ve Eğitim Bir Sen ile imzalanan protokollerle "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine başlandığını belirtti. 

İHH çalışmaları hakkında bilgi aktaran Aydın; “Bugün İHH 75 bin katarakt ameliyatı yaptırmış, çoğu Afrika’da olmak üzere 5 bin su kuyusu açtırmış, 27 yetimhane, buna ilave olarak Suriye’de 15 yetimhane yaptırmıştır. İHH ayrıca çok sayıda Kültür Merkezi ve Camii gibi kalıcı eserleri de hizmete açmıştır” dedi.

Sakarya İHH Yetim Birimi Başkanı Abdurrahman Şafak ise dünyada herhangi bir korunma imkanına sahip olmayan 200 milyon yetimin olduğunu belirterek, “Bu yetimler organ mafyası, uyuşturucu baronları, insan kaçakçıları ve savaş ağalarının iştahını kabartıyor. Biz bu yetimlere sahip çıkmak zorundayız. Sahip çıkmadığımız her yetim, ya bu grupların ya da misyoner kuruluşların etkisine açık hale geliyor. Afrika'da adı Ahmet, Muhammed, Hüseyin olan Rahipler var. Ulaşamadığımız her yetimden bizler sorumluyuz. Dünyada 4,5 milyon yetime kiliselerde destek sağlayan misyoner örgütler var. İslam dünyası henüz bu rakamların çok uzağında. Orta vadede hedefimiz 1 milyon yetime kucak açabilmek” diye konuştu.