İlçede, özellikle Mayıs-Eylül aylarında başlayarak, her gün gerçekleştirilen temizlik çalışması ile sahiller ambalaj atıkları, sigara izmariti ve pet şişe gibi birçok atıktan arındırılıyor.

Karasu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İlçede tatil sezonunun başlaması ile midye kabukları ve yosunlaşma gibi olumsuzluklarla mücadele eden ekipler, sahillerde temizlik çalışmalarına kapsamlı bir programla devam ediyor. İlçe genelinde tamamlanan aktif plaj temizlik hizmetlerinde 56 kişilik mobil ekip görev yapıyor. Kum elemesi ve tesviyesi de yapılan çalışmalar kapsamında 2 plaj temizleme makinesi ve yosun temizleme araçları kullanılıyor. Deniz sezonu boyunca rutin temizlik hizmetlerini yürüten ekipler, sahilleri ambalaj atıkları, sigara izmariti ve pet şişe gibi birçok atıktan arındırıyorlar.

İlçe genelinde temizlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz İlçemiz genelinde bulunan 40 mahalleye belirli aralıklarla hizmet sunmaya devam ediyor. Ekiplerimiz özellikle sahillerimizde önemli çalışmalara imza atıyorlar. Her akşam ve her sabah olmak üzere kum eleme ve tesviye yapan araçlarımızla sahillerimiz temizleniyor ve misafirlerimizin hizmetine sunuluyor. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz temizlik konusunda ekiplerimize yardımcı olmalarıdır” dedi.