3 Temmuz 2020 tarihinde yaşanan, 7 kişinin öldüğü, 128 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamanın davası, Ferizli ilçesindeki yeni cezaevi kampüsünde bulunan Sakarya Ağır Ceza Mahkemeleri Duruşma Salonunda devam ediyor. Duruşmada tutuklu fabrika sahibi Yaşar Coşkun’un tutuksuz olarak yargılanan babası Ali Rıza Ergen Coşkun, avukatı ve tutuklu yargılanan H.A.V. ile ustabaşı E.Ö. de savunmalarını gerçekleştirdi.
Tutuklu sanık fabrika sahibi Yaşar Coşkun’un  tutuksuz yargılanan babası Ali Rıza Ergenç Coşkun ifadesinde, ölenlere rahmet dileğini belirtirken, savcılıkta verdiği ifadesini tekrarladığını söyledi.  Coşkun, “Pandemi döneminde zaten işler durmuştu. Kronik rahatsızlığımdan dolayı fabrikaya ara ara uğruyordum. Yaşar’ın dediği gibi 2-3 tane ruhsatsız bina var. Bunlar da misket bölümünün depolamasını azaltmak için yapıldı” dedi.

Para ve ev teklif ettik!
Ali Rıza Ergenç Coşkun’un avukatı ise, “Firmanın 30 yıldır avukatlığını yapıyorum. Bu süreçte yaşanan olaylar, taraflarla görüşülmek suretiyle anlaşma ile sonuçlandı. Bu davada ise taraflara 250 milyar lira ve ev teklif ettik ancak olaya müdahil olanlar oldu. Ailelerin aklını çelenler oldu. Müşteki avukatları tarafından verilen olası kast iddiasına katılmamız mümkün değildir. Bilirkişi raporundaki bilgiler çok zayıf, bu raporlara katılmıyoruz” diye konuştu.

“Müdür değil, normal çalışanım”
Tutuklu sanık H.A.V. de savunmasında, 30 senedir fabrikada çalıştığını belirterek, “5-6 sene önce fabrikanın içerisinde pazarlama alım işlerini takip ediyordum, işçi alımına bakıyordum. Çin Mahallesi bölümüyle benim işim yoktu. Ama diğer bölümleri geziyorduk, kaytaran olursa uyarıyorduk. Pazarlamada Türkiye’nin her yerine satış yapıyordum. Fabrikada barut üretimi yoktu. Ben fabrikada müdür falan değilim. Ali Rıza bey bana şakadan müdür derdi. Ama resmiyette öyle bir şey yok, ben normal çalışandım” şeklinde konuştu.

“Vasıfsız bir ustabaşıyım”
Patlamanın meydana geldiği Çin Mahallesi ile alakası olmadığını savunan tutuklu sanık ustabaşı E.Ö. de v asıfsız bir ustabaşı olduğunu söyleyerek, patlamanın yaşandığı bölümle ilgili bir sorumluluğunun bulunmadığını ifade etti.