Karasu ilçesi Akkum Mahallesi’nde ikamet eden Hasan Elmacı, yaklaşık 15 gün boyunca evinin çatısından sesler duymaya başladı. Hane sakinlerinin de çıkan seslerden endişe duyması üzerine kontrol etmek için çatıya çıkan Elmacı, baykuş yavrularıyla karşılaştı.
Yaklaşık 15 gündür çatıdan ses geldiğini söyleyen Hasan Elmacı, “Nefes alır gibi geceleri devamlı ses geliyordu. Merak edip çatıya çaktığımda üç tane yavru baykuş ile karşılaştım. Alıp balkonuma getirdim. Birkaç gün burada baktığım yavruları veterinere getirdim” dedi.
Veteriner Hekimi Hamza Ayar da, baykuş yavrularını Doğa Koruma ve Milli Parklar Sakarya Bölge Müdürlüğü’ne teslim edeceklerini söyleyerek, “Kocaeli’deki Ormanya veya Bursa’da hayvanat bahçesine, devlete ait kurumlara doğal yaşam ortamları oluşturularak teslim ediliyor. Şu anda sağlıkları yerinde. Korktukları için savunma amaçlı bu sesi çıkartıyorlar. Bir tanesinin ayağında ip sarılı. Onu çözüp sağlık durumlarına bakacağız. Vatandaşlarımızdan duyarlılıkları için teşekkür ederiz” diye konuştu.