Arkadaşlarını andılar

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği mide ameliyatı sonucunda hayatını kaybeden Sakarya Barosu Stajyer Avukatı Selin Selem’i anarak konuşmasına başlayan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yakalarına taktıkları siyah kurdeleler ile eğitime katılan genç avukatlar da arkadaşları Selin Selem’in yasına ortak oldular.

“Bu bataklığı siz kurutacaksınız”

Duygusal konuşmasının ardından genç meslektaşlarına seslenen Baro Başkanı Av. Zafer Kazan,  “Bizler bazı şeyleri yanlış yaptık ki şu an bu durumdayız. Ama umut ediyorum ki sizler doğruları yapacaksınız. Bugün hukuksuzluk batağında isek bunun sorumluları biziz. Şimdi sizlerden bu bataklığı kurutmanızı istiyoruz. Öncelikle bu bataklığa sebebiyet veren etkenleri tespit edeceksiniz, sonra onları bertaraf edeceksiniz, o bataklığı ıslah edeceksiniz ve ardından hukuku yeşerteceksiniz” diyerek  genç meslektaşlarından beklentilerini dile getirirken aynı zamanda özeleştiri yaptı.

“Mesleğimizi iyi bileceğiz, işimizi iyi yapacağız”

Sorumluluk bilinci ile mesailerinden zaman ayırarak eğitime katılan meslektaşlarına teşekkür eden Başkan Kazan, “Bu hukukçu vicdanıyla, insan olmanın gerektirdiği sorumlulukla birlikte, hukuksuzluklara son verebilmek için öncelikle meleğimizi iyi bileceğiz, işimizi iyi yapacağız. Bugün burada hukukun, avukatlığın icrasını en doğru şekilde yapabilmeniz için düzenlenen seminerde sunum yapacak olan Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mehmet Kaya üstadımıza ve katılım gösteren meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Seminer sonunda Genç Avukatlar Meclis Başkanı Av. Mert Keleş ile birlikte A. Mehmet Kaya’ya teşekkür plaketini takdim eden Başkan Kazan yeni adli yıl açılışı ile birlikte eğitim çalışmalarına devam edileceğini belirtti.