Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Filipinler Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Arvin De Leon’u makamında ağırladı. Ziyarette Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkan Yardımcısı Hayrettin Kovacıoğlu da hazır bulundu. 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Başkonsolosu Sakarya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek; “Şehrimiz üretim odağında gelişen, her geçen gün nüfusuna da paralel olarak büyüyen bir şehirdir. Doğu-Batı ve Kuzey- Güney yollarının kesişim noktasında yer alması, demir yolları ve limanı sayesinde stratejik olarak çok önemli olan bir konumdadır. Gelişen ve sayıları sürekli artan Organize Sanayi Bölge yatırımları ile çok uluslu firmaların sıklıkla tercih ettiği, dünyanın çoğu ülkesine üretim gerçekleştirerek dış ticarette adından fazla söz ettiren bir şehirdir. SATSO olarak Filipinler dahil birçok ülke ile ekonomik yönden işbirliğini geliştirmeye, üyelerimizin faaliyet alanlarını genişletmek için çalışıyoruz. Karşılıklı işbirliğine bağlı iletişim kültürümüz ile Filipinler Cumhuriyeti ile işbirliğini de önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.


Filipinler Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Arvin De Leon ise;
“Filipinler İstanbul Başkonsolosluğu olarak Marmara Bölgesinde 11 il yetki alanımızda fakat bu 11 ile baktığımızda ülke ekonomisinin büyük çoğunluğunu ellerinde bulundular illerden oluşmaktadır. Sakarya da bu iller arasında en dikkat çekici olanlardan biridir. Şehrin ulaşım ve altyapı olanakları, gelişim ve büyüme hızı dikkatleri üzerine çekiyor. Bizler karşılıklı işbirliğini önemsiyoruz ve geliştirmek adına çabalıyoruz. Ekonomik olarak ikili iş görüşmelerine de zemin hazırlamayı, salgının ardından da yüz yüze görüşme programları gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz. SATSO’ya bizleri ağırladıkları için tüm Filipinler adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Söz konusu ziyaret iyi dilek ve temennilerinin ardından sona erdi.