Kusca Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi salonunda gerçekleşen programa Ferizli kusça mahallesi tarımsal kalkınma kooperatifi salonunda gerçekleşen programa Söğütlü Kaymakamı Önder Bozkurt, Ferizli İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ertan Cibreli, Ferizli Belediyesi başkan vekili Ramazan Efiloğlu, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, Haykop Birlik Başkanı Recep Pulat, Sakarya Damızlık Yetiştiricileri Birliği Başkanı  Hakan Candemir ile STK temsilcileri, davetliler ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Veteriner Hekim Nevzat Berköz, Ferah projesiyle ilgili bilgiler vererek, sığır yetiştiriciliği ile ilgilenen çiftçilerin refah seviyesini yükseltmeyi, iyi sürü yönetimi becerisi kazandırarak hayvanlardan maksimum veril alınmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Kusca Mahallesi’nde 5 süren bir eğitim çalışması gerçekleştirildiğini dile getiren Berköz, “Bu eğitimlere 50’si bayan 80 kursiyer katıldı. Eğitimler oldukça verimli geçti. Katılan kursiyerlere ve Kusca Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kusca Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan Fethi Tokaç da bir konuşma yaparak, Sakarya’da ilk defa uygulanan Ferah projesi ile hayvan yetiştiricilerini bilinçlendirdiklerini, eğitimler sayesinde yetiştiricilerin ekonomik olarak da refaha kavuştuklarını belirtti.

Konuşmaların ardından eğitimlere katılan kursiyerlere belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.