Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Genel Kurul görüşmeleri devam ederken, bir milletvekilinin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda MHP'ye sataşmasına Grup Başkanvekili Bülbül sert yanıt verdi.

Sataşmayı, "Şimdi herkes seçim yatırımına girdi" şeklinde değerlendiren Bülbül, "Şimdi, burada Milliyetçi Hareket Partisi'nin tavrının ne olduğunu geçmişteki EYT meselesiyle alakalandırmak suretiyle başka bir mecraya çekilmesine müsaade etmeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesinde dile getirdiği hususu temmuz ayında kanun teklifi hâline getirmiş bir partidir ve kanun teklifini o tarih itibarıyla ilk veren partidir" dedi.

“Neyin araştırılması?”

"O reddedilenin ne olduğunu söz alan sayın milletvekilimizin iyi bilmesi lazım, bir araştırma teklifiydi" diye devam eden Bülbül, "Hakkında kanun teklifi verilen bir meseleyle alakalı olarak bir daha neyin araştırılması gerekiyor? Biz bunun araştırılmasında herhangi bir gereklilik olmadığını, herhangi bir şekilde komisyon teşekkülünün gerekli olmadığını ifade ettik ve bu noktada tavrımızı ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

"Çaba sarf edeceğiz"

Bülbül sözlerini şöyle sürdürdü, "EYT meselesi Milliyetçi Hareket Partisinin sadece 27'nci dönemde değil, 25 ve 26'ncı dönemde de gündeme getirdiği, hakkında mücadele verdiği bir meseledir. Bununla alakalı olarak Milliyetçi Hareket Partisi'ni töhmet altına sokmaya çalışan açıklamaları asla ve asla kabul edemeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin EYT'yle alakalı vermiş olduğu kanun teklifi şu an Komisyona gelmesi için beklenmektedir. Bizler kanun teklifimizin yasalaşması noktasında ümitliyiz ve bunun gerçekleşmesi için de elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz."