/MedyaDetay.com - Özel Haber 

Edinilen bilgilere göre Erenler ilçesi Hacıoğlu Mahallesi’nde 2015 yılında dönemin eski Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk tarafından 18, 20, 22 ve 23. sokakların 60 yıllık tapu sorununun çözüldüğü ve ilk etapta 6 bin 800 metrekarelik alandan 2 bin 300 metrekarelik yerin sorunu çözülerek 73 kişiye tapularının dağıtıldığı ve kalan 4 bin 500 metrekarelik alanın ise 2-3 ay içerisinde çözüme kavuşacağını düzenlediği büyük bir törenle açıklanmıştı.

2015 yılında düzenlenen tapu dağıtım töreninde halen Hacıoğlu Mahalle Muhtarlığı görevini yürüten Hüsnü Karpuz ve dönemin eski Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, tapu sorunlarının bir kısmının çözüldüğünü ve kısa bir süre sonra kalan kısmında sorunlarının giderileceğini ifade etmişti. Kalan 4 bin 500 metrekarelik alanın 5 yıldan beri çözüme kavuşmadığı ifade eden hak sahipleri konuyu yargıya taşıdı.

2015 yılında yapılan tapu teslim töreninde dönemin ve halen Hacıoğlu Mahalle Muhtarlığı görevini sürdüren Hüsnü Karpuz, 2-3 ay içerisinde bölgede tamamen tapu sorununun çözüleceğini açıklayarak; “Hacıoğlu Mahallemizde yıllardır büyük bir sorun haline gelen tapu sorununu çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük problemi çözmemizde bize yardımcı olan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’e Tapu ve Nüfus Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. 60 yıllık davanın ilk yarısını çözdük. Yani 6 bin 800 metrekare yerden 2 bin 300 metrekare yeri ancak çözebildik. Bundan sonra 4 bin 500 metrekare yeri de 2-3 ay içerisinde sizlerin destekleri ile çözüp herkesin kendine has olan yeri meydana getirmek istiyoruz. Bu problemi çözmemizde bize kolaylık sağlayan destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Dönemin Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise düzenlenen törende tapu sorununu giderdiklerini açıklayarak; “Bugün burada 60 yıllık mazisi olan bir iş için toplandık. Zamanında büyüklerimizin yapmış olduğu bir hata vardı. Araziler, ücreti ödenerek alınmış ama tapuları bir şekilde alınmamıştı. İşin hukuki ve kanuni yönüne baktığımızda resmiyette tapu kimdeyse mal sahibi hak sahibi o görünüyordu. Mevcut şartlara göre oldukça iyi bir bedel karşılığında bu işi çözmüş olduk” diye konuşmuştu.

Vatandaşlara söz konusu kalan 4 bin 500 metrekarelik alan sorununun ise 2-3 ayda çözüleceğinin sözü verilirken, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden hak sahipleri ise konuyu yargıya taşıdı. Mağdur aileler ortaklığın giderilmesi yoluyla mahallede bulunan 4 sokağın satışını istedi. Konunun çözüme kavuşması için kapsamlı şekilde araştırılması talimatını veren Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu alanda keşif yapılmasını istedi.

Yapılacak olan değer tespit çalışmasından sonra Erenler’de ki 4 sokak satışa çıkartılacak. Bu durumda sokak sakinlerinin akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor.