Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, yapımı tamamlanarak hizmet vermeye hazır hale gelen kapalı pazar yeri ve içindeki sosyal donatılar hakkında bilgi verdi. Başkan Kılıç, “İlçemizin önemli bir ihtiyacı olan kapalı pazaryerini tamamladık. Şimdilik haftada 2 gün sebze-meyve pazarı olarak hizmet vermesini planlıyoruz. Geri kalan 5 gün boyunca gençlerimizin sportif faaliyetlerinde, vatandaşımızın toplu organizasyonlarında ve çevrede oturanların otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanımına sunacağız” dedi.

Sportif faaliyetler için yoğun kullanılacak
Projenin çok amaçlılığına dikkat çeken Başkan Kılıç; “2 bin 850m²’lik bir kapalı alan var. Özellikle gençlerimizin spor yapabilmeleri adına önemli bir alan. Çünkü hem güvenli hem yaz ve kış şartlarından korunaklı. Bu sebeple kapalı alan, basketbol potaları sayesinde ve voleybol alanıyla spor sahası olarak da kullanılabilecek. Yunus Çiloğlu Ortaokulu öğrencileri şimdiden beden eğitimi dersinde alanı kullanmaya başladı. Ayrıca idari bina içerisinde güreş takımımızın kullandığı geniş bir güreş salonu bulunuyor. Alt katta diğer bölümlerden bağımsız bir fitness salonuyla beraber proje esasen sportif faaliyetlerin yoğun olduğu bir alan haline gelecek. Bunların yanı sıra vatandaşımızın da yemek organizasyonlarında, taziye amacıyla ve Allah korusun herhangi bir afette hem toplanma hem de hizmet alanı olarak kullanılabilecekleri bir alan. Ayrıca boş kalan günlerde çevre vatandaşların kapalı otoparkı haline gelecek” diye konuştu.

Projeyle ilgili teknik detaylara değinerek açıklamalarına devam eden Fevzi Kılıç, “100 günde 6,5 Milyon TL’ye malettiğimiz çok amaçlı kapalı pazar yeri, 3 bin 500 m² alan üzerine kurulu olmakla beraber, 350 m²’si idari bina, 2 bin 850 m²’si kapalı alandan oluşmakta. Yaklaşık 280 ton çelikle inşa edildi. Deprem dayankılılığı üst seviyede bir alan. Belli kolonlarda yer alan hidrant çıkışları sayesinde hem alanın yıkanması hem de acil durumlarda su kullanılması kolaylaşmış oldu. Aydınlatma ve anons sistemimizle alanın saat farketmeksizin kullanımı mümkün” dedi.

“Vatandaşımızın rahatı için her detayı düşündük”
Vatandaş için her detayın ayrıca düşünüldüğünü belirten Başkan Kılıç; “Vatandaşımız güvenliği bizim için öncelikli konulardan. Bu noktada gece aydınlatmasından güvenlik kamerasına herşeyi detaylarıyla düşündük. Ayrıca idari hizmet binasındaki Zabıta Güvenlik Noktası ve kafeteryayı vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Kapalı alan ve sokaklarımız 7/24 kamera güvenliğiyle izlenebiliyor, böylelikle caddenin de kapalı alanın da güvenliği sağlanmış oldu. Belediyemiz eliyle işletilecek kafeteryamız şuanlık pazarın kurulduğu günlerde hizmet verecek. Fakat vatandaşımızın talebine göre diğer günler de açık tutmayı düşünüyoruz. Herhangi bir etkinlikte veya Pazar kurulduğunda vatandaşımızın ihtiyaçlarını giderebilesiamacıyla  İdari binamızda Kadın ve Erkek mescit, engelli tuvaleti, kadın-erkek tuvaleti ve bebek bakım odası dabulunmakta” dedi. 

“Tüm vatandaşlarımızı açılışa bekliyoruz”
Proje alanını gezerek son hazırlıkları denetleyen Başkan Fevzi Kılıç, açılış programının detaylarına da değindi. Açılışla ilgili konuşan Fevzi KILIÇ şunları kaydetti; “Projemizi 100 günde tamamladık. Şimdi vatandaşımızla beraber Kapalı Pazar Yerimizi açıyoruz. 14 Ekim Perşembe günü saat 12:00’de tüm halkımızı açılışımıza davet ediyoruz” dedi.