Başkan Yardımcıları Rahmi Şengül ve Serkan Cerrahoğlu’nun da katılımı ile gerçekleşen programda Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, tamamlanan, devam eden ve hayata geçirecekleri çalışmalar hakkında bilgi vererek basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Toplantının ardından Başkan Kılıç, basın mensupları ile beraber 2. Etap evlerini gezerek kendilerine bilgi verdi.

2. etap satışları başlıyor

Toplantıda ilk olarak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Erenler Belediyesi tarafından yapılmış olan 2. Etap konutlarının satışları hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, “2. Etap konutlarının satışı için Salı günü ihaleye çıkıyoruz. İhalede kalan konutların satışlarınada her Salı günü encümende devam edeceğiz. Her dairenin kendisine ait bahçesinin olduğu sitemizde 24 adet 80 metrekare, 22 adet 125 metrekare, 12 adet 133 metrekare, 48 adet 177 metrekare ve 36 adet 192 metrekarelik daireler var” dedi.

130 bin TL’den başlayan fiyatlar

Başkan Kılıç, “Fiyatlara baktığımız zaman her kesime hitap edebilecek rakamlar hakim. Şuan için en ucuz daire 130 bin TL’den başlıyor. Ben şimdiden daire almayı düşünen vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyor, hayırlı bir şekilde oturmalarını diliyorum. Bahçesiyle, mimarisiyle, otuma, yürüyüş ve araç park alanlarıyla gerçekten şehrimiz için örnek konutlar” ifadelerini kullandı.

Hacıoğlu, Türbe ve Fatih tamamlandı

Konuşmasının devamında saha çalışmalarına değinen Başkan Kılıç, Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışmaların gerçekleştiğini ifade ederek, “Hacıoğlu Mahallesi Şehit Yaşar Güller Caddemizde uzun zamandır bir çalışma yapılmamıştı. Alt yapısından tutunda elektrik hatlarının yer altına alınması, ışıklandırması, tretuvarı ve asfaltı baştan sona yenilendi. Bununla birlikte Türbe ve Fatih Caddelerimizde de Alt Yapı, tretuvar ve asfalt çalışması tamamlandı” diye konuştu.

Saha çalışmaları tam sürat

Başkan Kılıç, “Topça da gerçekleşen ciddi bir çalışma sonrasında o bölgemiz son derece güzel bir görüntüye sahip oldu. Şimdi ekipler Topça ile Erenler Stadı arasında bulunan bölgede çalışıyor. Oraya vatandaşlarımızın ücretsiz bir şekilde yararlanacağı bir otopark yapıyoruz. Küpçüler Mahallemizde 2065 Caddede başlatılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları da devam ediyor. Alt yapısı tamamlanan kısma geçtiğimiz hafta asfalt atıldı, inşallah kısa bir süre içerisinde tamamlanacak” dedi.

‘‘Alt yapı tamamlanacak’’

Başkan Fevzi Kılıç, “İlçe merkezimizde alt yapı çalışmalarının startı verildi. Alt yapı ile birlikte üst yapı çalışmaları yapılacak. İlk etapta Mehmet ekip Ersoy Caddesi ile Evliya Çelebi Caddesi arasındaki sokaklarda alt yapı ve üst yapı yapılacak. Şuan için Mehmet Akif Ersoy Caddemizde SASKİ içme suyu hattı ve yağmur suyu alt yapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz, sonrasında caddemize asfalt atılacak.Sakarya Caddemizde de şuan tretuvar ve orta yenileme çalışmaları sürüyor, devamında asfalt serim işlemi gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Bağlar’a yeni duble yol

Açıklamalarına devam eden Kılıç; “Yine Bağlar Caddemizin Eğitim Araştırma Hastanesine uzanan kısmında duble yol çalışma devam ediyor. İnşallah devamında kısa zaman içerisinde Şehit İlhan Aras Caddemizde alt yapı ve üst yapı çalışmaları başlayacak. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile birlikte yol genişliği de 43 metreye çıkarılacak” dedi.

Doğal gaz çalışması sürüyor

Başkan Kılıç, “8 kırsal mahallemizde başlayan doğal gaz çalışması da aynı zamanda hızlı bir şekilde devam ediyor. Kırsal mahallelerimizde halkımızın talebi doğrultusunda tarla yolları çalışmamızı tamamladık. Fen işleri bazlı baktığınız zaman ilçemizin her köşesinde bir çalışma hakim, kısacası Erenler’imiziçin hız kesmeden devam diyoruz. Bu çalışmalar ile birlikte hayata geçireceğimiz diğer çalışmalar ile eğitim, kültür ve sosyal alanlarda da ilçemizi ön plana çıkaracağız” diye konuştu.

Diş hastesi geliyor

Konuşmasının devamında sağlık alanına değinen Başkan Kılıç, “Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin ilçemize inşa edilmesi için Sağlık Bakanlığımıza yer teslim işlemini gerçekleştik. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başında ilçemizde eğitim gören 5 bin okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdik. Devamında dişlerinde sorun olan evlatlarımızın tedavilerine ücretsiz olarak belediye diş polikliniğimizde gerçekleştirdik. Yine belediyemizin ambulansı vatandaşlarımızın hizmetinde” ifadelerini kullandı.

Kütüphane ve etüt merkezi

Başkan Kılıç, “En kıymetlilerimiz olan evlatlarımız için pandemi sürecinden önce tiyatro şenliği düzenledik, yaklaşık 8 gün süren etkinliğe 5 bin evladımız katıldı, çok güzel, eğlenceli vakit geçirdiler. Gençlerimiz için de Erenler’imizde son derece güzel bir ortam oluşturacağız. İlçemizin her yerinden ulaşımı kolay olacak bir yere kütüphanesiyle, etüt sınıflarıyla son derece güzel bir bina inşa edeceğiz. Burada hem istedikleri kaynak ve kitaplara ulaşacaklar hem de hocalarımız tarafından ücretsiz bir şekilde üniversiteye hazırlanacaklar” dedi.

O konu hakkında konuştu

Yeşiltepe Mahallesi'nde farklı bir mimari hakkında çıkan asılsız iddialar üzerine basın mensuplarının sorusuna cevap veren Başkan Kılıç; “Medyada daha önce yazılmıştı. İmar olarak yüzde 1 bile hata yok. 714 metrekare arsanın 286 metrekaresine inşaat yapılmış, yüzde 40 imar ve 3 kat izni var. Bina 3 katlı, temel olarak hepsinin temeli farklı, kademeli bir şekilde. Teknik olarak herhangi bir sorun yok” diye konuştu.