Büyükşehir Belediye Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Turuncu alarm vererek sağanak yağışa karşı uyarıda bulunduğu Sakarya’da su baskınlarına anında müdahalede bulundu. 
Şiddetli sağanak yağış beklentisinden dolayı şehrin çeşitli noktalarında teyakkuz halinde olan SASKİ ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinaları, Ferizli İlçe Jandarma Komutanlığı ile kentin çeşitli noktalarında gerçekleşen su baskınlarına hızlı bir şekilde müdahale ederek yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçti. 

Büyükşehir Belediyesi ’since yapılan açıklamada, “Şehirde etkili olması beklenen sağanak yağıştan dolayı ekiplerimizi şehrin dört bir yanında riskli gördüğümüz noktalarda iş makinaları ve son teknoloji ile donatılmış araçlarımızı konuşlandırdık. Yağışın başladığı ilk andan itibaren olumsuzlukların yaşanabileceği noktalara anında müdahale ederek problem büyümeden önüne geçtik. Sağanak yağış beklentisinden dolayı ekiplerimiz Pazar (yarın) günü de sahada mesai yapacak” ifadelerine yer verildi.