Sağlık çalışanları için cerrahi maske üretiminin yapıldığı Adapazarı Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, giyim öğretmenleri ve usta öğreticilerle sohbet etti.
Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının birlik ve beraberlik içerisinde kazanılması gereken bir savaş olduğunu ifade eden Durmuş, sağlık çalışanlarına maske ve önlük üreten Halk Eğitim öğretmenlerini millî mücadelenin simge kahramanlarından Nene Hatun’a benzetti.


Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Halk Eğitimlerden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Çakmak ve Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulvahit Uygar’ın da eşlik ettiği ziyarette maske üretimi çalışmalarını yakından inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Bir askerin vatan borcunu ödemesi düşman mermisine siper etmekse eğer bedenini, öğretmenlerinki de vatan için yaşayacak ve vatan için ölecek nesilleri yetiştirebilmektir. Dünyamızı tehdit eden koronavirüse karşı vakayla mücadele eden hastanelerde çalışan sağlık personelleri evlerine gitmiyorlar. Çocuklarından, ailelerinden büyük fedakârlıkta bulunan sağlık çalışanlarımız için merkezdeki öğretmenevimizi tahsis ettik. Bu süreçte herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır ve yapmalıyız. Onlar hastanelerde cansiparane mücadele verirken naçizane elimizden bir şey geliyorsa bizim de bunu esirgemememiz lazım. Burada yaptığımız iş sadece maske üretmekten ibaret değil. 18 Mart'ta on beşliler, vatanında insanlar yaşasın diye ölmeye giderken bugün de yine on beşliler ve Nene Hatunlar vatanında insanlar bir daha nefes alsın diye mücadele ediyorlar. Bunu unutmayın. Yaptığınız iş bu yüzden çok kıymetli. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Gün, umutlarımızın ve hayallerimizin motivasyon kaynağı olması gereken bir gündür. Hepinize, tüm eğitim camiamıza verdiği katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni makinelerin devreye girmesiyle birlikte günlük 10 bin adet maske üretiminin hedeflendiği Adapazarı Halk Eğitim Merkezinde geçtiğimiz haftadan bu yana üretilen ilk maskeler İl Sağlık Müdürlüğü ve AFAD İl Müdürlüğüne teslim edildi.