Edinilen bilgilere göre, davacılar tarafından 30.10.2019 tarih ve 6001 nolu havale dilekçesi ile Sapanca Belediyesi’nden 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklikleri, son imar durumu ve inşaat ruhsatlarının örnekleri talep edildi. Bu taleplere ilişkin Sapanca Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 18.11.2019 tarihindeki cevap yazısı ile istenilen belgeler davacı tarafa gönderildi.

Sakarya 2. İdare Mahkemesi bu cevap yazısının usulüne ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verirken, imar planı değişikliği kararı hakkında davacıların yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Firma yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Sonuç olarak mahkeme sadece, idari bir yazışmanın usulüne ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermiş olup, esas dava konusu olan Sapanca Belediye Meclisinin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliğinin iptali için yapılan yürütmeyi durdurma talebini reddetmiştir. Sakarya 2. İdare Mahkemesi 2019/1034 esas nolu kararına göre teleferik projesi şantiye yapım çalışmalarının devam etmesinde herhangi bir hukuksal engel bulunmamaktadır” dediler.