Sakarya Yenihayat Paralimpik Engelli Spor Kulübü Derneği Sporcuları, 21-26 Eylül tarihlerinde İtalya’da yapılacak olan Paratrap Dünya Şampiyonasına bir apartmanın bodrum katında ve İngiltere’den sağlanan sponsor desteği ile aldıkları Paratrap Simülasyon sistemi ile hazırlanıyor.
Kulüp Başkanı Selim Özen, 2014 yılında yönetim kurulu üyesi Yusuf Kanbur’un av merakı ile ortaya çıkan pratap atışlarını Sakarya Avcılar Derneği desteği ile ilk defa Arifiye Atış Poligonunda gerçekleştirdiklerini söyledi. Özen, “Çalışmalarımızda, engellerimize rağmen hedefleri vurduğumuzu gördük. Yaptığımız araştırmalar neticesinde dünyada başka ülkelerde engellilerin bu sporu yaptığını öğrendik. Dünyada Paratrap spor branşında İtalya Atıcılık Federasyonu FİTAV öncülüğünde Engelli Paratrap sporunda ciddi bir çalışma olduğunu öğrendik. Biz de İtalya ile temasa geçerek yarışma kural ve sınıflama atış disiplinlerini öğrendik. Dünyada yedinci ülke olarak ilk defa Paratrap spor branşında sportif çalışmaları Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifinin trap tüfeği desteği ve Özkursan Fişek Sanayi trap fişeği sponsor desteği ile antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz Temmuz ayında TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk’ten gelen bir telefonla İtalya’da Eylül ayında gerçekleşecek olan Paratrap Dünya Şampiyonasına davet aldığımızı öğrendik” dedi.


Engelli Paratrap spor branşında uzun zamandır çalıştıklarını kaydeden Kulüp Başkanı Selim Özen, “Pandemi sonrası çalışmalarımız kısıtlamalardan etkilendi. Antrenmanlarımızı yapabilmek için ne yapabileceğimiz araştırırken, tüm dünyada profesyonel atıcıların kullanmış olduğu DRYFİRE atış simülasyon sistemini öğrendik ve bir sponsor sayesinde İngiltere’den temin ettik. Pandemi kısıtlamalarından ve  hava şartlarından  etkilenmeden kullanabileceğimiz, antrenmanlarımızı birebir sanal gerçeklikle yapabileceğimiz bir sistemi engelli paratrap sporcularımıza kazandırmış olduk. Engelimizden dolayı, şehirde kendimize uygun özellikte bir yer bulamadık. Özellikle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde engelli ulaşım ve erişimine uygun bir tesiste bu sistemi kuramadık. Arifiye Atış Poligonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde atış poligonu olarak ülkemizin ilk poligonlarından biri olmasına rağmen şuan farklı sosyal aktiviteler için kullanılmakta. Biz de çalışmalarımızı bir apartmanın bodrum katında sürdürüyoruz” diye konuştu.
Amaçlarının, Türkiye’yi ilk defa Paratrap spor branşında başarışla temsil etmek olduğunu söyleyen Özen, “Biz engelli bireyler olarak fırsat verildiğinde farklı spor branşlarında ülkemizi en işi şekilde temsil edebileceğimize inanıyoruz. Her zaman hizmeti devletimizden ve kurumlarından beklemeden sorumluluk ve inisiyatif alarak 6 yıldır emek verdiğimiz Paratrap spor dalında tüm ihtiyaçlarımızı bize inanarak güvenen, destek veren değerli sponsorlarımızın katkısıyla karşılıyoruz” dedi.