Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi mezuniyet törenine katıldı. Mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Prof. Dr. Temel Gürdal, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, SEAH Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, davetliler ve basın mensupları yer aldı. SAÜ öğretim üyelerinin konseri ile başlayan programda mezun öğrencilerin aileleri duygusal anlar yaşadı. 

"Sağlık ordusuna katılmanın gururunu yaşıyoruz"
Programın açılış konuşmasını fakülteyi birincilikle bitiren Dr. Sümeyye Karapınar gerçekleştirdi. Karapınar, 
“Bugün zorlu ve yorucu, büyük emek verdiğimiz 6 yıllık serüvenin sonuna geldik. 6 yılda dolu dolu bilgiler öğrendik. Biz hekimler bugün sağlık ordusuna katılmanın gururunu yaşıyoruz. Bizleri her zaman kucaklayan, yanımızda olan değerli hocalarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Mesleğimizin sorumluluğunu kıymetli hocalarımızdan öğrendik. Pandemi sürecinde ne kadar kutsal bir meslekte çalıştığımızın farkına vardık. Bu uğurda yaşamını yitiren bütün sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyoruz. Alacağımız diplomaları bizim kadar hak eden ailelerimiz olmasaydı bugünlere asla gelemezdik. Hepinizin huzurunda onlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"İnsanların desteğinize ihtiyacı olacak"
SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay,
“Artık bir hekimsiniz. Önünüzde uzun bir yol ve sizden destek bekleyen insanlar olacak. Mesleğinizi yaparken kimsesizlerin hakkını koruyun ve onlara kimse olun. Allah'tan başka kimseden şükran beklemeyin. Bir hasta ile karşılaşınca hep acaba demeyi bilin ve hep şüpheci olun. Ekibinize güvenin. Önünüzde olacak herkese saygı ile yaklaşın. Unutmayın ki sizler bizim sağlığımıza yön vereceksiniz. Pandemi döneminde hayatını kaybeden tüm meslektaşlarımı saygı ve özlemle anıyorum. Sizin yanınızda olan tüm aileleri tebrik ediyorum. Allah bu güzel yolculuğunuzda yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.

"En prestijli tıp fakültelerinden"
SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut ise,
“SAÜ olarak sağlık alanında kendini kanıtlayan, vicdani karakterleri yüksek, insanı seven bir anlayışı aşılamak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ülkemizin en prestijli tıp bölümünde, en iyi hocalarından eğitimler aldınız. Hekimlik mesleği tarih boyunca her zaman kadim bir meslek olmuştur. Pandemide de gördük ki sağlık olmazsa olmazımız. Her zaman sizi destekleyen ailelerinize sonsuz sevgi ve saygılar sunuyorum. Mezuniyetiniz hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

"Sağlık olmazsa olmazımız"
Sağlığın insanlık için olmazsa olmazlardan olduğunu ifade eden ve fakültelerinden mezun olan öğrencileri kutlayan Başkan Ekrem Yüce, “Bugün itibariyle hekim olmuş kıymetli arkadaşlar, artık birer hekim annesi ve babası olmuş değerli aileler, yetiştirdikleri öğrenciler ile milletimize ve devletimize en büyük hizmeti yapan saygıdeğer hocalarımız her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sağlık, insanoğlunun sahip olduğu en büyük nimetlerinden biri.Elbette ki yaratanın bizler için hazırladığı pek çok nimet var. Fakat bunlar bir şekilde eksikliği giderilebilir, yeri doldurulabilir nimetlerdir. Ancak sağlık, bizim olmazsa olmazımızdır.” dedi.

Başarı temennisi
Başkan Yüce sözlerini şu şekilde tamamladı: “Hayatımızı devam ettirebilmemizin en önemli sebeplerinden biri sağlıktır. İnsanoğlu sağlığın önemini ilk yıllarından beri fark etmiş. Şifacılar, hekimler ve cerrahlar yetiştirmiş; bunun için gayret göstermiştir. Hipokrat, İbn-i Sina, Galenos, Hekim Sinan gibi yüzlerce üstat çalışmalarını tüm dünyayla paylaşmış, insanoğlunun faydasına kullanılmasını istemiştir.Geleneksel uygulamalar, bilimsel gelişmeler, teknolojik yenilikler ve sosyolojik kavramlarla binlerce yıldır devam eden tababet ilminin son halkasını bugün siz tesis ediyorsunuz. Her birinizi kutluyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

"Ülkemizin gözbebeği oldunuz"
Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, “Dünyaya geldiklerinde ailelerinin gözbebeği olan çocuklarımız bugün ülkemizin gözbebeği oldu. Değerli hocalarımızı, kıymetli aileleri ve başarıyla eğitim yaşantılarını tamamlayan öğrencilerimizi kutluyoum.” dedi.