Erenler Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Gündem dışı konuşmalar ile başlayan meclis toplantısı devamında Başkan Fevzi Kılıç’ın konuşması ile devam ederken gündem maddelerinin karara bağlanması ile sona erdi. 
Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’ya gerçekleştirdiği ziyarette heyette bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüklerini ifade ederek,     “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile ilçemize yapılacak olan Diş Hastanesi konusunda görüşme gerçekleştirdik. Sağ olsun yakından ilgilendi ve 10 dönüm üzerine kurulacak olan hastanenin 20 dönüm üzerine kurulmasını istedi. Daha önceden Sağlık Bakanlığına devir ettiğimiz 10 dönümlük alanı 20 dönüme çıkarıyoruz. Sayın Bakanımız İlçemize yapılacak olan Diş Hastanesinin yakından takipçisi olacağını ve yatırım programına alındığının müjdesini verdi. İlçemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi. 

Geçmiş olsun
Başkan Fevzi Kılıç, “Cumartesi günü ilimiz genelinde yoğun bir yağış hakimdi. Yoğun yağan yağmurdan olumsuz etkilenen Ekinli ve Yazılı Mahallelerimize ekiplerimiz ile hemen gittik. Bu noktalarda sorunları gidermek için ekiplerimiz zaman kaybetmeden çalışmalara başladı.Rabbim şehrimizi ve ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi.

Erenler’in ilk kapalı pazarı
İlçenin ilk kapalı pazar yerinin temelinin üç hafta önce atıldığını belirten Başkan Kılıç, “Çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. 3 bin 500 metre karelik toplam alanın 350 metre karesi idari bina olmakla birlikte bu alanda Zabıta Güvenlik Noktası, Bay-Bayan lavabolar ve mescitler, kafeterya ve dinlenme alanı, bebek bakım odaları, Erenler Güreş Takımı Salonu ve fitness salonu olacak. 2 bin 850 metre karelik kapalı alan ise; spor alanı, basketbol ve voleybol alanı, kapalı pazar alanı, yemek organizasyonları, kına cemiyetleri, cenaze taziye alanı, araçların otopark alanı, çocukların oyun alanı, deprem toplanma alanı olarak kullanımda olacak. İlçemizde kurulan Pazartesi Pazarı ve Çarşamba Pazarının Sebze ve Meyve kısımları da çalışma tamamlandıktan sonra buradaki kapalı alan da kurulacak. Alanda ses sistemi, kamera sistemi, bütün pazar tezgâhlarına ait elektrik prizler ve pazar sonrası alanı yıkama sistemi de bulunacak. Tesisimiz son derece donanımlı bir şekilde olacak. Kıymetli vatandaşlarımız için hayırlı olsun” diye konuştu.

2 cadde ve 132 sokak yenileniyor
Başkan Kılıç, “Erenler ve Değirmen Caddelerimiz yenileniyor. SASKİ’nin alt yapı çalışmalarının ardından iki caddemiz elektrik kablolarının da yer altına alınması ile asfaltlanarak, tretuvar ve çevre düzenlemeleri ile kısa zamanda yenilenecek.SASKİ Hacıoğlu Mahallemizin ikinci etabında ve Erenler Merkez Mahallemizin sokaklarında alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra asfalt ve tretuvar çalışmalarımız devam edecek. İki mahallemizde 57 sokağımız asfalt ile yenilenerek tretuvar ve çevre düzenlemeleri ile yeni yüzüne kavuşacak. 75 sokağımızda ise 52 bin 500 metrekarelik alanda ekiplerimiz kilitli parke çalışması gerçekleştirecek” dedi.

Eğitime tam destek
Başkan Kılıç, “Geçtiğimiz hafta AK Parti İl Başkanımız ve İl Milli Eğitim Müdürümüz ile ilçemizdeki eğitim yatırımlarını gezdik. Ali Dilmen İlk Okulu tam donanımlı bir şekilde öğrencilerimizin hizmetinde. Küpçüler Mahallemizde yapımı devam eden yeni ilk ve ortaokulun inşaatında ise ciddi mesafe kat edildi. Kaba inşaat tamamlanmış durumda,İnşallah 2021-2022 Eğitim ve Öğretim dönemine yetişecek. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız için hayırlı ve faydalı olacak her çalışmayı önemsiyoruz. İlçemizdeki eğitim yatırımlarına desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Yeni yaşam alanında son 44 konut
Başkan Kılıç, “Her Salı günü satışı devam eden Kentsel Dönüşüm 2. Etap Konutlarına vatandaşlarımızın ilgisi devam ediyor. Yeni yaşam alanı bahçesiyle, mimarisiyle, oturma ve yürüyüş alanlarıyla cazibe merkezi halinde. Bugün itibariyle 144 adet konuttan 100 adeti satıldı ve 44 adet daire kaldı. Kalan konutlarında kısa zaman içerisinde tamamlanacaktır” şeklinde konuştu.

Can dostları unutulmuyor
Başkan Kılıç, Veteriner İşleri Koordinatörlüğündeki ekiplerin sahipli ve sahipsiz kedi ve köpeklerin sağlığı ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için ilçe genelinde aşılama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken, bu kapsamda geçtiğimiz hafta ekiplerin belirlenen saatlerde mahallelerde ücretsiz şekilde sahipli ve sahipsiz kedi ve köpeklerin kuduz aşılamalarını gerçekleştirdiğini dile getirdi.