Sokağa çıkamayan, hastalığı olan kişilere Vefa Sosyal Destek çalışmaları kapsamında yardımlar ulaşmaya devam ediyor. Çalışmalar neticesinde Ferizli ilçesine bağlı Nalköy Mahallesinde imamlık yapan Niyazi Bayraktar dışarı çıkamayan vatandaşların günlük ihtiyaçlarını sormak için kapılarına gidiyor ve giderken yanında ikram etmek amacıyla kendi ürettiği sütü götürüyor.


Din görevlisi Niyazi Bayraktar, "Yaşlılar bu toplumun rızkı, duasının kabul sebebidir. Yaşlılar bir kültürdür, gelenektir. Onlar bizim başımızın tacıdır. İlçe müftülüğümüzün bu süreçte bize verdiği vefa sosyal destek gurubu görevi gereği ve en önemlisi ikramda bulunarak iyiliği yeryüzüne yaymak amacıyla her gün görev yaptığım Nalköy'de bulunan yaşlılarımızı ziyaret edip kendilerine moral veriyorum. Varsa ihtiyaçlarını karşılıyorum. Yanlarına giderken de bir ikram olarak eşimin ürettiği bize ait hayvanlarımızdan sağdığımız sütü götürüp kendilerine ikram ediyorum" dedi.


Öte yandan Hendek İlçe Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubunda bulunan İlçe Müftülüğü Din görevlileri ise evlerinden dışarı çıkmayan 60 yaş üstü vatandaşlara yardıma devam ediyor. Mehmet Küt ve Salih Davulcu isimli din görevlileri traktör ile tarla sürüp, tırpan ile evlerin etrafını temizledi.