Türkiye Kalite Derneği tarafından düzenlenen ve KALDER eğitmenlerinden Birden Tuluğ Siyahi gözetiminde video konferans eşliğinde gerçekleştirilen ‘4 Adımda Dijital Dönüşüm Kendi Kendini Nasıl Finanse Eder?’ başlıklı eğitime SATSO üyeleri tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Online mesafede gerçekleşen eğitimde eğitmen Birden Tuluğ Siyahi, dijital dönüşümün KOBİ’ler için avantajları ve dijital dönüşümün gerekliliği konularında katılımcılara bilgiler aktardı.

Eğitmen Tuluğ Siyahi gerçekleştirdiği sunumda şunları dile getirdi:

“Günümüzde dijital dönüşüm önemini ciddi oranda arttırdı. Firmaların dijital dönüşüm yaparken temel hedeflerinin başında kar oranlarını artırmak, dünyaya ayak uydurmak, yeni pazarlara kolayca ulaşmak ve giderlerden tasarruf etmek yer almaktadır. Dünyanın bir gerçeği olarak dijital dönüşüm kavramı her geçen gün gelişmeye ve yayılmaya devam ediyor. Günümüz ihtiyaçları bunu gerektiriyor ve müşteriler firmalardan bunu talep ediyor."

"Dijital yatırımlar ne kadar ucuzlasa da halen daha büyük rakamlar, büyük yatırımlardan bahsedilmeye de devam ediliyor. Bu süreçte dijitalleşmeye meydan okuyan, eski işletme düzenine sıkı sıkı tutunmaya çalışan, dönüşüme direnç gösteren ve yatırım yapmakta ısrar eden KOBİ’ler de mevcuttur. Bu dönüşümde firmaların en büyük eksiklikleri altyapı yetersizliği ve bilgisizlik olarak ön plana çıkıyor. Firmalara dijital dönüşüm konusunda faydaların aktarılması gerekiyor. Nereden başlamak ve nasıl devam etmek gerektiği konusunda daha çok bilgi verilmelidir."

Eğitmen Birden Tuluğ Siyahi, eğitim sırasında ve sonrasında katılımcıların sorularını cevapladı.