Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sakarya İl Danışma Toplantısında konuştu. Erdoğan, “Vicdanı olan herkes eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı görüyor. Bugün açıklanan Haziran ayı ihracat rakamları Türkiye'nin dinamizmini ortaya koyuyor.  Aylık, çeyreklik ve 6 aylık bazda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarına ulaştık. Allah'ın izniyle bu gidişle yıl sonuna biz rekoru kıracağız. Her bir vilayetimizde hizmetlerimiz kat kat artarken küresel ölçekte de güçlü, itibarlı, sözünün ağırlığı olan ülke konumumuzu perçinliyoruz” dedi.
Tüm iftiralara, tüm karalama kampanyalarına gereken cevabı en sert şekilde vermeye devam edeceklerini ve millete hizmetten vazgeçmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, “Bay Kemal sen vergi memuruydun değil mi? Hesaptan anlıyorsan ben sana resmi rakamları veriyorum. Yanında hesaptan anlayanlar var, onlarla da görüşüver” diye konuştu.


Salgına karşı en etkili silah olan aşı konusunda erken vaziyet alarak büyük başarıya imza attıklarına dikkat çeken Erdoğan, CHP'lilerin israf diyerek sürekli eleştirdiği şehir hastanelerinin de salgınla mücadelenin lokomotifliğini yaptığını kaydetti.
“Biz kuklayı da kuklacıyı da görüyor; CHP'nin başındaki zatın son dönemde pervasızlaşmasının altında yatan sebebi iyi biliyoruz” diyen Erdoğan, “CHP'nin bizi çektiği tezgaha asla gelmeyeceğiz. Hiçbir tahrik, provokasyona pabuç bırakmayacağız. Pazarlığa tutuşanların karşısına büyük ve güzel Türkiye davamıza daha sıkı sarılarak çıkacağız” dedi.