Cumhurbaşkanı  Erdoğan, ekonomide yeni dönemi başlatacak 'Ekonomi Reform Paketi'ni açıkladı. Esnafa büyük müjde veren Erdoğan, “Salgın döneminde esnafımızın ne derece zorlu mücadele ettiğini biliyoruz. Dar gelirli küçük esnafımıza vergi muafiyeti de yer alıyor.  Basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz” dedi.
Konuşmasında enflasyondan gıda fiyatlarına, büyümeden cari açığa birçok alanda atılacak adımları sıralayan Erdoğan, “Bu reformlar, bizim için ne ilktir, ne de son olacaktır. Dünyanın ve ülkemizin değişen şartlarına, milletimizin beklenti ve taleplerine göre ne gerekiyorsa yapmayı, hangi adımlara ihtiyaç varsa atmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam temelinde büyütmeyi amaçladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 gün 24 saat hizmet verecek Türkiye Dijital Vergi Dairesi uygulamasının başlayacağını söyledi. 
Elektronik defter ve elektronik belge kullanımı uygulamasını kademeli olarak yaygınlaştırarak, vergi kayıp ve kaçağının azaltılacağına dikkat çeken Erdoğan, kamu alım ihalelerinde yeni ve dijital bir sisteme geçildiğini de ifade etti. 
Öncelikli gündem maddelerinden birin de enflasyonla mücadele olacağını söyleyen Erdoğan, “Hedef tek haneli düşük enflasyon oranlarına ulaşmak” dedi.
En büyük 10 ekonomiden biri olma hedefine ulaşacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dirayetli yönetimimizle 2009 küresel krizi gibi 2013 sonrasındaki pek çok siyasi, sosyal, ekonomik, bütün bu sarsıntıları başarıyla göğüslemeyi ve ülkemizi 2023 hedeflerinin rotasında tutmayı başardık. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için gece gündüz çalışarak hedeflerimize mutlaka ulaşacağız.
Demokratik ve ekonomik kalkınmanın temel şartlarından biri olan siyasi istikrarı kurumsallaştırdık. Türkiye, bölgesel ve küresel nice krize rağmen gücünü koruyor. Aşı ve ilaç, adil bir şekilde tüm ülkelerin kullanımına açılmadıkça, dünyanın zenginlerinin de huzur bulamayacağı, büyük ekonomilerin istikrar kazanamayacağı ortadadır” dedi.