Serdivan Fikir Sanat Akademisi geçtiğimiz dönemlerde hayata geçirdiği Çocuk Akademisi ile bu dönem de öğrencilerini bekliyor. Sadece 2. ve 7. Sınıf arasındaki ilköğretim öğrencilerine eğitim veren Akademi’ye başvuran öğrenciler, birbirinden güzel 12 kulüpten 3 tanesini seçiyorlar. Akademi yetkililerinden alınan bilgiye göre yeni dönem kayıtları 15-26 Şubat arasında tamamlanıp, derslere 29 Şubat Pazartesi Günü başlanacak.

3 Yeni Ders Daha

İngilizce, Sayısal Düşünce, Zeka Oyunları, Bilim, Fikir ve Sanat, Görsel Sanatlar, Musiki, Adab-ı Muaşeret, Geleneksel Sanatlar, Temel Dini Bilgiler derslerinin bulunduğu Akademi, Neşeli Bilim, Yaratıcı Yazarlık ve Resim Anne adında 3 yeni ders ile öğrencileriyle buluşacak.

Erdemli Olmayı Öğrenip Okul Derslerini Yapacaklar

Her bir kulüple, çocukların zihinsel ve sanatsal yönlerini geliştirmeyi hedeflediğini söyleyen yetkililer, Akademi’nin çocukların sosyalleşmelerine ve erdemli kişiler olmalarına yardımcı olacağını belirtti. 12 hafta sürecek olan eğitim programında, çocukların ders çalışıp kitap okuyabileceği bir kütüphanelerinin de bulunacağı öğrenildi. Bunun yanında zeka geliştirici oyunların olduğu bir oyun sınıfının da mevcut olduğunu söyleyen Akademi yetkilileri, eğitimcilerin müsait oldukları zamanlarda çocukların okul derslerine de yardımcı olabileceklerini ifade ettiler.

Kayıtlar Kontenjanla Sınırlı

15-26 Şubat tarihleri arasında Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nde gerçekleşecek olan Çocuk Akademisi kayıtlarında, veliler şahsen başvuru yapmaları gerekirken, kayıt için öğrencinin nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir adet vesikalık fotoğrafının yeterli olduğu belirtildi. Tüm kulüp kayıtlarının kontenjanla sınırlı olduğu vurgulanırken, velilerden kayıt işlemlerini son güne bırakmamaları istendi.