Edinilen bilgilere göre 13 adet cep telefonu hırsızlığı ve iki adet dolandırıcılık yaptığı tespit edilen bir kişiyi yakalamak için Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekiplerce yapılan çalışmalarda, Adapazarı ve Serdivan ilçelerinde vatandaşlara yanında cep telefonun bulunmadığını ve bahane üreterek vatandaşların cep telefonuyla bir yakınını araması gerektiğini söyleyerek, kendisine yardım etmek isteyenlerin cep telefonlarını alıp kaçan ve iş yerlerinden de cep telefonu çalan kişinin 32 yaşındaki S.K. olduğu tespit edildi.

Ayrıca, şahsın çaldığı bir cep telefonundan internet bankacılığı ile vatandaştan 70 bin lira çaldığı ve başka bir mağdurun cep telefonundan ise yine internet bankacılığı ile 42 bin liralık altın aldığı tespit edildi. İncelenen güvenlik kameralarının ardından takibe alınan S.K., Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro ekiplerince Adapazarı'nda yine bir vatandaşın cep telefonuyla bir yakınını arama bahanesiyle vatandaşın telefonunu çalmaya çalışırken kıskıvrak yakalandı.

Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen S.K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.