Akyazı ilçesinde oğluna camiyi sevdirmek isteyen babanın takla atarak namaza durması, oğlunun da babasının hareketini tekrarlaması sonucu yüzlerde tebessüm oluşturan görüntüler güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedilmişti. Cemaatin namazın farzını kıldığı sırada oğlu ile içeri giren baba çorabını giydikten sonra takla atarak cemaatle namaza durdu. Babasını gören çocuk ise cami içinde birkaç tur attıktan sonra babasının yaptığı hareketi tekrar ederek o da namaza durdu. Yaşanan bu olay ise caminin güvenlik kamerasına yansırken yüzlerde tebessüm oluşturmuştu. Oğluna camiyi sevdirmeye çalışan baba ile oğlunun görüntüleri sosyal medyada da büyük beğeni topladı.


“İçimden geldi”
Beğeni toplayan görüntüler sonrasında baba ve oğlu konuyla ilgili konuştu. Yunus Emre Camii imamı Ramazan Bardi’nin bir sohbetinden çok etkilendiğini kaydeden baba Hasan Tongaz, “Hocam her Perşembe güncel konulara değiniyordu. Yine bu konulardan bir tanesi çocukların camiye gelmesi, cami hamuru ile yoğrulmasıydı. Bbu sohbetten çok etkilendim. Çocuğumla camiye geldiğimde çocukların olduğunu gördük, o an içimden gelen bir hareket oldu. Peygamber efendimiz (SAV) çocuklara camiyi sevdirebilmek için, namaz kıldığı sırada torunlarının sırtına çıkmalarına müdahalede bulunmuyormuş. Bunun sebebi bize çocukların ne kadar önemli olduğunu göstermektir. Günümüzde en büyük sıkıntılarımızdan biri de çocukların camide olmayışı. Dışarıda nasıl kuş seslerinden keyif alabiliyorsak, cami içerisinde de çocuk sesinden zevk almamız gerekiyor diye düşünüyorum. Camiye geldiğimde o çocukları gördüğümde ayrı bir heyecanlandım” dedi.


“Camiye severek geliyorum”
8 yaşındaki Talha Tongaz da, “Babam o şekilde hareketle namaza durunca, ben de takla attım. Camiye severek geliyorum, çok mutluyum” diye konuştu.

“Takla attığını görünce kamera kayıtlarına baktım”
Yunus Emre Camii imamı Ramazan Bardi ise, “10 yıldır bu camide görev yapıyorum. Hasan arkadaşımız namaz kıldıktan sonra kamera kayıtlarına baktım. Takla atarak namaza geldiğini gördüm. Daha sonra Hasan arkadaşıma neden böyle yaptığını sordum. Yapmış olduğunuz bir sohbetten çocukların, gençlerin camiye gelmesini sağlayamazsak ileride bunun daha zor olacağını, çocukları camide görünce etkilendiğini ve keyif aldığı için yaptığını dile getirdi” şeklinde konuştu.