Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şiddetli yağış sonrası olumsuzlukların yaşandığı bölgelerde aralıksız çalışma yapıyor. Kocaali’deki çalışmalarda sona gelen Yol-Bak, SASKİ ve itfaiye ekipleri Başkan Ekrem Yüce’nin talimatıyla son 24 saatte yağış rejiminden olumsuz etkilenen doğu ilçeleri Akyazı ve Hendek’te de hayatın normale dönmesi için seferber oldu.

Dereler ıslah ediliyor, tahribatlar onarılıyor
İlçe merkezinde ve kırsal bölgelerde taşkının yaşandığı yerleşim alanlarında yardıma koşan ekipler, vatandaşın taleplerine tek tek cevap veriyor. Yaşam alanı dışında, çamur ve taşla dolan derelerde ıslah çalışması yapan Büyükşehir, sel sebebiyle tahrip olan yolları onarıyor.

Büyükşehir İtfaiyesi sel mağduru olan vatandaşların evlerinde ve hayvan bakım alanlarında tahliye işlemi uyguluyor.

Büyükşehir 7/24 görev başında
Konu ile ilgili Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada,
“Selin ciddi olumsuzluklar oluşturduğu Kocaali ilçesinin yanı sıra Akyazı ve Hendek ilçelerinde de yoğun bir çalışma yürütüyoruz. İki ilçemizde taşkınların meydana geldiği dere, kanal ve yollara anında müdahale ediyoruz. Çok sayıda kepçe, iş makinası ve kamyonun çalıştığı ilçelerimizde yaraları sarıyoruz. Belediyemiz müdahalesiyle Kocaali’den sonra selden mağdur olan Akyazı ve Hendek’te de hayat normale dönüyor. Önümüzdeki süreçte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da tedbirler alınmaktadır. Büyükşehir İtfaiyesi de teyakkuz halinde teknik ekibe destek vererek civardaki arama kurtarma faaliyetlerini yürütüyor. 7 gün 24 saat görev başında olan personelimiz, vatandaşımızın huzuru için çalışıyor” ifadeleri kullanıldı.