Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Meclis Toplantısı Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Ekrem Yüce’nin başkanlığında toplanan mecliste 64 madde karara bağlandı. Alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Başkan Yüce, Ramazan Ayı'nın bereketinin hizmetlere de yansıyacağını ifade etti. 

Kentsel tasarım ve cadde yenilemeleri devam edecek
Konuşmalarına geride bırakılan iki yıl boyunca hayata geçirilen hizmetlerden bahsederek başlayan Ekrem Yüce,
“Malumunuz göreve geldiğimiz günden bugüne iki yılı geride bıraktık. İki yılda birçok faaliyeti ve projeyi hayata geçirdik. İki yıllık süreçte Sakaryamız ve Sakaryalılar için 1 milyar liraya yakın bir yatırım yaptık. Kentsel Tasarım ve Dönüşüm çalışmaları kapsamında 800 bin tonu aşkın asfalt çalışması gerçekleştirdik. Lüleci Sokak ve Alifuatpaşa Suat Yalkın Caddesi’ni yeni yüzüne kavuşturduk. 37 kilometre beton yol, 135 bin metrekare kaldırım çalışması yaptık. Yazlık, Sakarya, Sağlık, Mehmet Akif Ersoy, Şehit Yaşar Güller, Maltepe, Devoğlu, Fatih ve Türbe caddeleri ile Karasu İstiklal ve Mevlana, Ferizli Cumhuriyet ve Fevzi Çakmak caddelerini yeniledik. İnşallah yeni dönemde de yenileme çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Ulaşım yatırımları bir bir tamamlanıyor
İki yıl boyunca yapılan hizmetleri kamuoyuyla paylaşan Başkan Yüce,
“Ulaşımda Sakarya SGK Köprülü Kavşak projemiz hızla devam ediyor. Yeni otoban girişimizi de bakanlığımız iş birliğiyle hayata geçireceğiz. Kumköy ve Kovan Sokağı duble hale taşıdık, Bağlar Caddesi ve Arifiye Duble Yol projemiz de tamamlanıyor. Sabahattin Zaim-Yazlık arası köprü geçişli duble yolu da hayata geçirdik. Aynı zamanda geçtiğimiz iki yıl boyunca yeni yaşam alanlarında da çalışmalarımız sürdürdük. Çok şükür Millet Bahçemiz hizmete açıldı. Kocaali Bahçem Park ve Karaman Engelsiz Millet Bahçesini de hemşehrilerimizin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

Şehrin çevresine özel önem
Çevreye hassasiyetle yaklaştıklarını ifade eden Başkan Yüce,
“Katı Atık Aktarma istasyonlarımızı faaliyete aldık. Mavi Bayraklı sahillerimizin yanı sıra Maden Deresi Ekoturizm projesi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 26 çocuk oyun grubu ile yeni bisiklet yolları inşa ettik. Sakarya Nehri kıyısında ve Ormanpark’ta rekreasyon projelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Tarımsal gelişim ivme kazandı
Şehrin tarımsal gelişimine 2 yılda büyük bir ivme kazandırdıklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce,
“Endüstriyel kenevir üretimine başladık. Melen Botanik Cennet Vadisi’ni şehrimize kazandırıyoruz. 54 Katılımcılı Arıcılık projesi ile arıcılığı yaygınlaştırıyoruz. Doğal Ürünler Köy Pazarını tamamladık, hizmete açıyoruz. Kültür ortamında salep yetiştiriciliği ve Safran için ekimlerimizi yaptık. Pamukova’ya Çilek Üretim ve Eğitim Merkezi kazandırıyoruz. Geyve Ürün Toplama Merkezi ve Seracılık Mükemmeliyet Merkezi için ihaleyi yaptık, çalışmalarımız başlıyor. Yine Manda Çiftliğini de oluşturuyoruz” sözlerine yer verdi.

Ticaret Merkezinin inşası başlıyor
Üstyapıda ihtiyaç olan yapıları için gerekli adımları attıklarını ifade eden Başkan Yüce,
“Hendek İtfaiye binamız tamamlanıyor. Geyve ve Unkapanı Meydanında çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. 48 derslikli yeni eğitim külliyemizi de inşallah şehrimize kazandırıyoruz. Daha önce de Karasu SGM’yi tamamlamış, Çocuk Akademisi projemizi hayata geçirmiştik. İnşallah Sakarya Ticaret Merkezi için de ilk kazmayı yakında vuruyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

"Spora yatırım ve desteklerimiz sürecek"
Sakarya’nın spor geleceğine yönelik attıkları adımlara da yer veren Başkan Ekrem Yüce,
“Sakaryamız bir spor şehri. Spor alanında da yatırımlarımızı ihmal etmedik. Bu kapsamda 2020 Dağ Bisikleti Dünya Maraton Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Hacımercan Spor Tesislerini hayata geçirdik. Bocce sahalarımızla spora yeni bir alternatif sunduk. İnşallah BMX Dünya Şampiyonası da şehrimizde olacak. Bisiklet Dostu 13. Şehir unvanına sahip Sakarya’mızda Bisiklet Müze ve Kafe projesini de hayata geçiriyoruz. İnşallah spora ve sporcuya yönelik yatırım ve desteklerimiz devam edecek” dedi.

BELPAŞ’ın faaliyet alanı genişledi
BELPAŞ’ın faaliyet alanını genişlettiklerini ve aktif bir şekilde hizmet sunan bir noktaya taşıdıklarını söyleyen Başkan Ekrem Yüce,
“HAVASAK’la Sabiha Gökçen Havalimanına ulaşımları başlattık. Bal54, Süt54, Et54, Yumurta54, Fındık54 gibi markalarımızı oluşturduk. Çay Satış ofisinin yanı sıra marka ürünümüz kabağın tanıtımı için Kabak Evi’ni hayata geçirdik. Uçak Kıraathanemiz ve Kafeteryamız tamamlandı” ifadelerini kullandı.

Yüce, Yağcıbedir Halısının üretimine başladıklarını, Karaca Ahmet Türbe ve Cami Restorasyonunu tamamlayarak bölgeye kazandırdıklarnı dile getirdi.

Altyapıya güçlü adımlar
2 yıl boyunca yoğun bir çalışma ile şehrin altyapı ağını genişlettiklerini ifade eden Başkan Yüce,
“Sakarya’nın sokak ve mahallelerini güçlü altyapı ağımızla buluşturduk. Aynı zamanda enerji alanında attığımız adımları da hız kesmeden devam ettirdik. Bu kapsamda altyapı ve enerji yatırımlarında Akçay Barajı, Sapanca İçmesuyu, Karapürçek İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu, Eskibıçkı ve Bıçkıatik İçmesuyu, Yazlık Yağmursuyu, Bağlar, Süleymanbey ve Köprübaşı Kanalizasyon, Karaman GES, Taraklı ve Geyve İçmesuyu, Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırma, Serdivan Yağmursuyu, Erenler Yağmursuyu, Ferizli ve Söğütlü Kanalizasyon, Karasu İçmesuyu, Arifiye Kemaliye Grubu İçmesuyu, Taraklı Atıksu Arıtma, Adapazarı-Erenler-Serdivan Su Kayıplarını Önleme, SCADA, Muhtelif Yerlerde İçmesuyu ve Kanalizasyon Yenileme, Adapazarı Yağmursuyu, Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisinde Ultraviyole ile Dezenfeksiyon, Kuraklık ile mücadele projelerini Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdik. Hizmetlerimiz tüm hızıyla devam ederken tüm dünyayı etkisi altına alan hastalık ülkemizde de etkisini gösterdi. Bu süreçte de tüm hizmetlerimizle vatandaşlarımızın yanında olduk. Mücadelemizi sürdürürken, Maske İmalatı, Dezenfekte Çalışmaları, Sosyal Destek Çalışmaları, Sokak Hayvanları Besleme Odakları, Esnaf Destek Paketi, Evde Kal Kitapla Kal Projeleri ile esnafımızın, öğrencilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın yanında olduk” diye konuştu.

50 milyonluk asfalt
Engelli ve yaşlılar için Taraklı’da bulunan termal tesislerden 62 devre mülkün sosyal hizmet projesi kapsamında tahsis edildiğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, vatandaşların gruplar halinde bölgede bu hizmetten faydalanacaklarını dile getirdi. Ayrıca şehrin merakla beklediği yeni dönem asfalt çalışmaları için de Başkan Yüce müjdeli haberi paylaşarak,
“Meclisimizden 50 milyonluk yetkiyi aldık. İnşallah şehrimiz grup yollarını asfaltla buluşturacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Başkan Yüce, kentsel dönüşümde de Erenler'de bulunan Jandarma Komutanlığı'nın karşısındaki alanı rezerv alanı olarak belirlediklerini dile getirerek, alınacak onayların ardından çalışmaları başlatacaklarını ifade etti.

64 gündem karara bağlandı
Meclis toplantısında 64 gündem maddesi karara bağlandı. 1. maddeden 18’inci maddeye kadar olan maddeler İmar ve Bayındırlık, 18 ve 19. madde Hukuk, 20. madde ise Plan ve Bütçe komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi. 20’nci maddeden 50’nci maddeye kadar olan maddeler oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 59 oy birliği ile kabul edildi. 57 ve 58’inci maddeler Hukuk komisyonuna havale edildi. 60’ncı madde iki çekimser oy olmak üzere oy birliği ile kabul edildi. Son 4 maddede ise encümen ve komisyon üyeleri seçildi, 2020 faaliyet raporu görüşüldü.

Büyükşehir Belediyesi Nisan Meclis Toplantısı’nda gizli oylamayla belirlenen Meclis Başkanvekilleri, Meclis Divan Katipleri, Encümen Üyeleri ve açık oylamayla belirlenen Komisyon Üyeleri şu isimlerden oluştu:

Meclis 1. Başkanvekili: Yusuf Alemdar

Meclis 2. Başkanvekili: Özcan Özen

Meclis Divan Katibi
1 – Özgür Özmen (Asil)
2 – İsmet Yavuzyiğit (Asil)
1 – Emre Yılmaz (Yedek)
2 – Cüneyt Şensoy (Yedek)

Encümen Üyeleri
1 – Necmettin Alper
2 – Recep Eroğlu
3 – Enver Çelik
4 – Adem Sefa
5 – Uğur Kılıçoğlu

İmar ve Bayındırlık Komisyonu
1 - Necdet Tömekçe
2 - Mustafa Karahasan
3 - Meryem Sağlam
4 - Ömer Susran Hunca
5 - Yakup Ayar
6 - Halim Kılkış
7 - Ercüment Berber

Plan ve Bütçe Komisyonu
1 - Murat Özdemir
2 - Mustafa Yıldız
3 - Cemil Kocacık
4 - Seçkin Akcan
5 - Aysun Gözyuman
6 - Emre Yılmaz
7 - Mehmet İr

Hukuk Komisyonu
1 - Soner Yıldız
2 - Özgür Özmen
3 - Metin Atalay
4 - Cüneyt Şensoy
5 - Lütfi Tansı
6 - Hasan Çetinkaya
7 - Ahmet Hacıeyüpoğlu

Ulaşım Komisyonu
1 - Rahmi Şengül
2 - Sefer Çoruhlu
3 - Ruhi Şenol
4 - Mehmet Akkaş
5 - Mehmet Yılmaz
6 - Rıdvan Elturan
7 - Hüdaverdi Bahadır

Çevre ve Sağlık Komisyonu
1 - Aysun Gözyuman
2 - Hüseyin Haldızoğlu
3 - Adem Çalışkan
4 - Zeki Kanbur
5 - Recep Boğaz
6 - Fahri Arkan
7 - Fatih Şentürk

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu
1 - Mustafa Karahasan
2 - İsmail Yavuzyiğit
3 - Mehmet Yılmaz
4 - Serkan Cerrahoğlu
5 - Behlül Bayrak
6 - Emre Yılmaz
7 - Abdullah Kaşkaş

Tarım Komisyonu
1 - Levent Tunç
2 - Muhammet Çakırbaş
3 - Murat Özdemir
4 - Recep Boğaz
5 - Lokman İçöz
6 - Necmettin Alper
7 - Ergün Öztürk

Turizm Komisyonu
1 - Meryem Sağlam
2 - Ömer Susran Hunca
3 - Recep Yeşil
4 - Hüseyin Emanet
5 - Mehmet Akkaş
6 - Metin Atalay
7 Faruk Nalçacı