Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kriz Masası koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında yeni bir tedbir daha aldı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve yapım işi olan tüm ihaleler salgınla daha etkin mücadele için Mayıs’ın ilk haftasına ertelendi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada ise koronavirüs dolayısıyla ertelenen ihalelerin sürecin normale dönmesiyle birlikte yeniden gündeme alınacağı ifade edildi.

Salgınla etkin mücadele

Salgınla mücadele noktasında büyük bir özveriyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, tüm ihalelerini ertelemesinin yanı sıra süreç içerisinde pek çok tedbiri de aldı. Kamusal alanlarda, cadde ve sokaklarda, park, bahçe gibi toplumun sıklıkla bulunduğu adresler 7/24 anlayışıyla dezenfekte edilirken, ilçe belediyeleri ve kaymakamlıkların yürüttüğü Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına Yaşlı Destek Merkezi ile destek sağlanıyor, 65 yaş ve üstü yaşların ihtiyaç ve taleplerine çözümler üretiliyor.

Hep birlikte başaracağız

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan kriz masası ile mücadele daha etkin ve verimli bir şekilde yapılıyor. Dezenfekte otomatlarının yanı sıra ‘Evde Kal’ çağrısı her fırsat ve ortamda vatandaşlara ulaştırılmaya çalışılıyor. Ayrıca hijyen için su kesintisine mahal verecek tüm çalışmalar durduruldu.