Edinilen bilgilere göre Akyazı Devlet Hastanesi ve İmam-Hatip Okulu yolundaki çukurlar vatandaşı çileden çıkardı. 12 Eylül tarihinde bir otomobilin çukura düşerek lastiğinin kesilmesini haberleştiren Akyazı Haber adlı internet sitesi, yolun bozukluğunu ve giderek daha da kötüleşmesini gündeme getirmişti. Akyazı Belediyesi ekipleri ise söz konusu yolda hiç bir çalışma yapmayarak her geçen gün daha da genişleyen ve derinleşen yolu adeta kaderine terk etti.

Yüzlerce öğrencinin içerisinde bulunduğu okul servisleri ve otomobiller tarafından sıklıkla kullanılan yolun düzeltilmemesine vatandaş tepki gösterdi. Yolu kullanmak zorunda olduklarını ve oluşan geniş ve derin çukurlar nedeniyle araçlarının hasar gördüğünü belirten bir vatandaş, "Biz bu yolu her gün kullanmak zorundayız. Yolun halini görüyorsunuz. Ben her sabah burada arabamın altını vuruyorum. Daha önce de burada çukurlar nedeniyle bir kaza yaşanmış. Bu yolu sadece biz değil öğrenci servisleri de kullanıyor. Belediye ekipleri ana yollardan makam araçlarıyla geçeceklerine bir gün gelip bu yoldan geçsinler. Kaza yapılan çukuru kapatan belediye ekipleri diğerlerini görüp neden bir işlem yapmamışlar anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yolu kullanmak zorunda olan sürücüler araçlarının hasar almaması için bir vatandaşın yol kenarında bulunan evinin bahçesinden geçerek çukurlardan kaçıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ev sahibi ise,
"Yolun halini görüyorsunuz, berbat durumda. Gece saatlerinde çok tehlikeli oluyor burası. Çukurları bilmeyen ve göremeyen araçlar hızla çukurlara giriyor. Arabalarını bir çok defa çukurlara vurduklarına şahit oldum. Vatandaş şuan çukurlardan kaçmak için bahçemden geçiyor. Evimin duvarları çamur içerisinde kaldı. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.