İlçe sınırları içerisinde yer alan bin 831 sokak ve cadde, 21 bin 268 bina, 10 bin 870 işyeri, 67 bin 500 bağımsız yapı ve binin üzerinde site özel donanımlı araçla 3 boyutlu olarak 360 derece panoramik fotoğraflandı. Çekimi yapılan tüm noktaların dijital ortama aktarılacağı ve vatandaşların da kullanımına sunulacağı belirtildi.

Ulaşılabilir Belediye
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Serdivan Belediyesi’nin www.serdivan.bel.tr web adresinden tüm vatandaşların sisteme kolaylıkla ulaşabilecekleri ifade edildi. Proje kapsamında sistem üzerinden Serdivan’ın tüm cadde ve sokakları başta olmak üzere binalar ve işyerlerinin de 3 boyutlu olarak görüntülenebileceği dile getirildi.

“Teknolojiyi yakından takip ediyoruz”
Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; teknolojik gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilirken, vatandaşların iletecekleri sorunları ve talepleri daha kolay ve hızlı paylaşması, paylaşımlar doğrultusunda süratli ve etkin çözümle memnuniyetin daha da üst seviyelere çıkartılması noktasında SEKOP’un büyük bir kolaylık sağlayacağı belirtildi. Ekiplerin sorun yaşanan veya talebin olduğu bölgeyle ilgili tüm bilgilere anında ulaşabilecekleri belirtilirken SEKOP sayesinde Serdivan’ın her noktasında vatandaşların tüm taleplerinin anında görüntülü olarak değerlendirilip zaman ve iş gücünden tasarruf edilerek süratle yerine getirileceği ifade edildi. Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren yetkililer; 3 boyutlu olarak 360 derece çekim yapabilen özel araçla her 5 metrede bir, saniyede 700 bin noktanın panoramik olarak görüntüsünün alındığı ve bu görüntülerin dijital olarak işlenerek ilçenin bir nevi röntgeninin çekildiği belirtildi. Yaklaşık 500 kilometre alana sahip Serdivan’ın tüm sokaklarının panoramik olarak görüntülendiği ve aynı anda uydu üzerinden koordinat alınarak etiketleme de yapıldığı bildirildi.  Yapılan tüm veri girişlerinin ve hazırlanan dataların işlendikten sonra vatandaşların kullanımına sunulacağı dile getirildi.

Birçok kolaylık sağlıyor
Sistem sayesinde istenilen bölgeye, sokağa, binaya ya da yola tek bir tıkla ulaşılabileceği belirtilirken mevcut yapı durumundan, yol genişliklerine, reklam tabelalarının boyutlarından yeşil alan durumuna kadar birçok ölçümün ve incelemenin sistem üzerinden tek tuşla yapılabileceği belirtildi. Vatandaşların da buradaki dataları kullanarak şikayetlerini ve taleplerini tüm detaylarıyla SEKOP üzerinden anında iletebilecekleri belirtilirken belediyenin ilgili müdürlükleri tarafından gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra yine sistem üzerinden talep sahibinin bilgilendirileceği dile getirildi.