15 Haziran Cumartesi Günü saat 17:30’da Kartal Hasan Ali Yücel Kültür merkezi önünden başlayan yürüyüşün ardından Kartal Meydanında yapılan mitinge DİSK üyesi sendikaların yanı sıra, KESK, TMMOB, İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu, EYT Derneği, milletvekilleri, çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü de katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan mitinginde sahneyi ilk olarak DİSK Korosu aldı. DİSK Korosunun ardından konuşmasını yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bundan tam 49 yıl önce sendika hakkımızı nasıl savunduysak, bugün de kıdem tazminatı hakkımızı, emeklilik hakkımızı, insanca yaşanacak ücret hakkımızı, güvenceli iş hakkımızı savunmak için bir aradayız” dedi.

Ekonomik kriz derinleşirken, işsizlik rekorlar kırarken, işçilerin ücretleri erirken ülkeyi yönetenlerin geçim derdine değil seçim derdine düşmesini eleştiren DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinin ardından uygulanmak istenen dönüşüm adımlarının tehlikelerini anlattı. Kıdem tazminatının fona devrinin, zorunlu BES’in, vergi adaletsizliğinin ve emeklilik hakkının gasp edilmesine karşı tarihi bir mücadele yürütülmesi gerektiğinin altını çizen DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “Emekçiden alıp bir avuç patrona kaynakları yatırmaya çalışıyorlar. ‘Biz yaptık, yine biz yaparız.’ diyorlar. Evet, yaptıklarını biliyoruz. Bundan sonra da yapmalarına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

23 Haziran seçimlerinde oy kullanacak tüm işçileri, demokrasi, adalet ve emeğin hakları mücadelesini güçlendirecek biçimde tercihlerini yapmaya çağıran DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ülkeyi yönetenlere “haklarımıza ve irademize saygı göster” mesajını vermek gerektiğini ifade etti.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından ilk olarak DİSK üyesi sendikaların Genel Başkanları, DİSK önceki dönem Genel Başkanları, ardından da mitinge katılan milletvekilleri ve dost örgütlerin genel başkan ve yöneticileri sahneye beraber çıkarak 15-16 Haziran ruhuyla Birlik, Mücadele ve Dayanışma mesajı verdiler.

Miting, Gökhan Birben konseriyle son buldu.