Ramazan Bayramı'na kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Buna göre bayram arifesinin denk geldiği 23 Mayıs Cumartesi günü ve Ramazan Bayramı'nın 24 Mayıs Pazar gününe denk gelmesi, sokağa çıkma yasağı kapsamında olacak. Ancak Ramazan Bayramı'nın 2. ve 3. günlerinin de sokağa çıkma yasağı kapsamına alınıp 4 gün uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.

Bilindiği üzere Mayıs ayının normalleşme sürecinin hazırlık ayı olacağı ifade edilmişti. Normalleşme takvimi Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Kontrollü bir şekilde normalleşme süreci için hazırlıklar yapılırken, Ramazan Bayramı'nda da şehirlerarası seyahat yasağı sürecek.

Bayramda sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağına henüz karar verilmemişken, vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nı da içine alacak şekilde 23 Mayıs Cumartesi günü başlayan ve 1 Haziran Pazartesi günü bitmek üzere toplam 9 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağını sormaya başladı.

9 günlük sokağa çıkma yasağı henüz gündemde değil. Bayramla ilgili sürecin 18 Mayıs Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında netleşeceği öğrenildi.