Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehir dışından Sakarya’ya öğrenim görmek üzere gelen ve hiçbir yerde konaklama imkanı bulamayan öğrencilerin Büyükşehir Belediye’sinin Sosyal Hizmetler Dairesi’ne müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. Konaklama imkanı bulamayan öğrencilerin, 0264 289 30 00 irtibat numarasıyla da iletişime geçebilecekleri kaydedildi. Öğrencilerin eğitim süreçlerinin her anında yanında olacaklarını söyleyen Başkan Yüce, Büyükşehir Belediyesi olarak kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Öğrenci şehri Sakarya
Sakarya’nın öğrenci şehri olduğunun altını çizen Başkan Yüce,
“Öncelikle üniversite öğrenim hakkı kazanan tüm öğrencileri kutlar ve eğitim hayatlarında başarılar dilerim. Şehrimizde iki tane üniversite yer alıyor. Bununla birlikte devlet yurtlarımız, misafirhanelerimiz üniversite öğrencilerine hizmet veriyor. Her geçen gün öğrenci kapasitesi artan üniversitelerimizde bugüne kadar kesinlikle konaklama sorunu yaşanmadı. Güçlü devletimiz ve tüm idari birimlerimizle öğrencilerimizin her zaman yanında olduk. Bugün de bu anlayışımızdan ödün vermeden tüm öğrenci kardeşlerimizin eğitim hayatları boyunca yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Her zaman öğrencilerimizin yanında olacağız”

Başkan Yüce,
“Kıymetli öğrencilerimiz, sizler ülkemizin geleceğinin teminatısınız. En iyi şekilde eğitim almanız ve en konforlu şekilde yaşayarak eğitiminizi tamamlamanız için devletimizin tüm imkanları sizler için seferberdir. Aynı zamanda Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte hiç bir yerde konaklama imkanı bulamayan öğrenci kardeşlerimizin belediyemiz bünyesinde hizmet veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na ait iletişim numarasını aramaları gerekmektedir. Sizler yarınlarımız için bilimin öncülüğünde eğitimlerinizi tamamlarken biz her zaman hizmetinizde olacağız. Öğrenci şehri Sakarya’da gerek belediye olarak, gerekse şahsi olarak her öğrencimizin ihtiyacıyla yakından ilgilenmeye devam edeceğim. Rabbim her birinize zihin açıklığı versin” ifadelerini kullandı.