Sakarya Halk Müziği Derneği Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertan Demir ile Dernek Saymanı Yusuf Özcan, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız’ı ziyaret etti. Yıldız’ın makamında gerçekleştirilen ziyarette, derneğin çalışmaları konuşuldu.

"Halk kültürü araştırmaları yapıyoruz"
Baro Başkanı Yıldız’a yeni görevinde başarılar dileyen Dernek Başkanı Sertan Demir, Eylül ayında bir konser yapacaklarını ve avukatları da aralarında görmek istediklerini kaydetti. Dernek çalışmaları hakkında Yıldız’a bilgiler veren Demir,
“Sakarya Halk Müziği Derneği olarak Sakarya halk kültürü araştırmaları yapıyoruz. Genelde müzik kültürüne ağırlık veriyoruz. Bununla birlikte yine müzik kültürünü Sakarya ile buluşturmak adına bir Türk Halk Müziği Topluluğumuz var. Türk halk müziği çocuk korumuz var. Derleme çalışmaları yapıyoruz. Tüm çalışmalarımız hala devam ediyor” dedi.

Ayrıca ziyarette baro ile ortak ne tür projeler yapabileceklerini konuştuklarını belirten Demir, her türlü iş birliğine açık olduklarını ve Sakarya Barosu’na destek vereceklerini ifade etti.

Kültür değeri
Baro Başkanı Yıldız, Sakarya Halk Müziği Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade etti. Derneğin derleme projesi ile Sakarya’nın farklı ilçe ve köylerinden toplamda 42 adet türkü derlendiğini belirten Yıldız,
“Benim de yönetim kurulu üyesi olduğum Halk Müziği Derneği’nin derleme çalışmaları sayesinde şehrimizin müzik kültürü gelişiyor. Bu yüzden derneğimizin derleme çalışmalarını önemsiyorum ve yakından takip ediyorum. Masal derlemeleri de yapan derneğimiz, Sakarya’nın bir kültür değeridir. Umarım çalışmalar başarılı bir şekilde devam eder ve şehrimizdeki müzik kültürü daha da gelişir” diye konuştu.

Sakarya Barosu’nun Türk Halk Müziği Korosu ve Sakarya Halk Müziği Derneği arasında ileride ortak projeler gerçekleştireceklerini de dile getiren Yıldız, avukatlara yönelik sosyal projeleri de ön plana çıkaracaklarını ifade etti.
Yıldız, ziyaretleri ve iyi dilekleri için misafirlerine teşekkür etti.