AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Temmuz Cuma günü Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirdiği toplu açılış törenine katılım gösteren tüm Sakaryalılara teşekkür etti. 

İl Başkanı Tever, vatandaşların 18 yıldır olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı miting günü de bağrına bastığını ve tarihi bir gün yaşadıklarını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: “Sakarya, 2 Temmuz Cuma günü dünya lideri, mazlumların umudu, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı heyecan ve coşku içerisinde bağrına basarak, en iyi bir şekilde ağırlamıştır. İki gün gibi kısa bir süre zarfında tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak bu sevgi selini oluşturmamız AK Parti teşkilatlarımızın gücünün en net göstergesidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ilk günkü aşkla, heyecanla ve büyük bir coşkuyla karşılayan, şehrimizin en uzak mahallelerinden gelerek, toplu açılış törenine katılan başta teşkilat mensuplarımız olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımıza, ilgili bürokratlarımıza, medya mensuplarımıza, emniyet güçlerimize, sağlık çalışanlarımıza ve tüm hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sakaryalılar yine bir tarih yazmıştır. Toplamda 2 milyar 600 milyon lirayı bulan 157 kalem eser ve hizmetin toplu açılışı, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleşmiş oldu. Başta sağlık alanında olmak üzere vermiş olduğu yeni yatırım müjdeleri için de Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.  Bizim siyasetimiz eser, icraat ve hizmet siyasetidir anlayışı Sakarya’mızda bir kez daha vuku bulmuştur. Toplu açılış törenine katılım, yaşanan coşku ve heyecan, Sakaryalı hemşerilerimizin Cumhur İttifakına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza duyduğu saygıyı ve teveccühü bir kez daha açıkça göstermiştir.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Sakarya 73. İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, teşkilatsız başarı olmayacağının altını çizerek, katılımcılara, “Teşkilat varsa başarı vardır, teşkilat varsa kazanmak vardır, teşkilat varsa zafer vardır zafer. Ben de karşımda ana kademesiyle kadın kollarıyla gençlik kollarıyla bir teşkilat görüyorum. Bizim siyasetimiz, hep söylediğim gibi, eser ve hizmet siyasetidir. Biz siyasette başkaları gibi makam ve mevki elde etmek için değil, millete ve memlekete hizmet etmek için bulunuyoruz. Biz, bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Bu iddiamızı da sadece lafta bırakmıyor, icraatlarımızla, eserlerimizle birbiri ardına hayata geçirdiğimiz vizyon projelerimizle ispat ediyoruz. Bugün elini vicdanına koyan herkes eski Türkiye ile yeni Türkiye, 2002'nin Sakarya’sı ile 2021'in Sakarya’sı arasındaki farkı görüyor ve kabul ediyor” şeklinde seslendi.

Tank Palet Fabrikası ile ilgili tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arifiye ziyaretinde son noktayı koyduğunu ifade eden İl Başkanı Tever; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Arifiye ziyaretinde tank palet fabrikası ile ilgili ortaya atılan iddiaları tek tek yalanlayarak, doğruları altını çizerek bir kez daha vurgulamıştır. Fabrikamızın mülkiyeti Hazine'nin, tahsisi Millî Savunma Bakanlığımızındır. Yani burası devletin malıdır, tapusu devlettedir öyle de kalacaktır. Fabrikanın işletmesini yürüten firma Türk firmasıdır. Burada çalışan işçilerimizin kadroları Milli Savunma Bakanlığımıza bağlı ASFAT'ta bulunmaktadır. Dolayısıyla fabrika kadrosundaki hiçbir çalışanımız hak kaybına uğramamıştır. Üretim eskiden olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda askerlerimizin kontrolünde devam etmektedir. Fabrikayla ilgili her türlü denetim yetkisi Millî Savunma Bakanlığımıza aittir. Firmanın yabancı ortağı burada sadece finansal ortaktır. Katar, buranın finansal ortağıdır, yüzde 49'uyla. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir. Başta CHP olmak üzere muhalefet partileri, sürekli aynı yalanları tekrarlayıp duruyor. Milletimiz bu yalancıları 2023 seçimlerinde bir kez daha sandığa gömerek hak ettikleri cevabı verecektir” dedi.