AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, şehirde devam eden sağlık yatırımları hakkında bilgiler vererek açıklamalarda bulundu.

Başkan Tever: “Koronavirüs başta olmak üzere birbirinden önemli ve etkisi devam eden gelişmelerin yaşandığı süreçte dahi sağlık yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sağlıkta toplam 127 milyonluk bir yatırım bedelini hayata geçirmiştik.

Bunlar;
* Camili 112 Komuta Kontrol Merkezi ve 112 Başhekimliği Binası
* Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Hizmet Binası
* Serdivan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Aile Sağlığı Merkezi
* Bu yıl itibariyle projeleri tamamlanan ve devam eden sağlık yatırımlarımızın toplam yatırım bedeli 95 milyona yaklaşmış durumda. 

2021 yılında hizmete açacağımız sağlık yatırımlarımız; 
* 30 Yataklı AMATEM ve 15 Yataklı ÇEMATEM Binaları
* Toyota Acil Yardım Hastanesi
* 25 Yataklı Pamukova İlçe Hastanesi
* Korucuk Halk Sağlığı Laboratuvarı
* Sapanca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sağlık Müdürlüğü
* Kocaali Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlık Merkezi
* Serdivan Yazlık Mahallesi Aile Sağlık Merkezi ve 112 Komuta Noktası
* Söğütlü Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlık Merkezi
* Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Sağlıklı Hayat Merkezi
* Hendek Yeşilyurt Aile Sağlık Merkezi

Devam eden sağlık yatırımlarını da hayata geçirdiğimizde ilçelerimizdeki önemli eksiklikleri gidermiş olacağız. Öte yandan bin yataklı şehir hastanemiz ile ilgili ne söylediysek sözümüzün arkasındayız. Proje ihalesi yapılan şehir hastanemiz, ülkemizde ihalesi yapılacakilk şehir hastanesi olacak ve şehrimizde hayata geçirilen diğer hizmetler gibi en yakın zamanda hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile tam bir koordinasyon içerisinde bu süreci yönetiyoruz. 

İçerisinden geçtiğimiz zorlu salgın sürecinde bile CHP, maalesef sağlık sistemimizde bir zafiyet olsun diye fırsat kollamakta ve sağlık çalışanlarımızın da gayreti ile başarılı bir şekilde yürütülen süreci siyasi malzeme yapmaya çalışmaktadır ama milletimiz bunların, geçmişteki hezeyanlarını, acı reçetelerini, hastane kuyruklarını, morgda vefat eden hastasını dahi senetle aldıran yönetim anlayışını çok iyi biliyor. Daha yakın zamanda Adana Sahra Hastanesi istismarı örneğin de olduğu gibibu anlayışı hep birlikte yakından müşahede etmiştik.

AK Parti, 19 yılda her alanda olduğu gibi sağlık yatırımlarında da Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yatırımların katbekat fazlasını gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu yüzden girdiğimiz her seçimde, verdiğimiz her siyasi mücadelede milletimiz her zaman bizimle birlikte oldu. İnşallah bu vasfıyla AK Parti, milletin gönlündeki yerini daha uzun yıllar koruyacaktır” dedi.