AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili mücadele çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemiz; izlenen doğru strateji, birçok alanda alınan tedbirlerin hızla hayata geçirilmesi, kriz yönetim kapasitesi, güçlü sağlık altyapısı ve milletimizin güçlü dayanışmasıyla salgından diğer ülkelere göre daha az etkilenerek mücadelesine devam etmektedir. Ülkemiz, bugüne kadar 60 binden fazla vatandaşını yurtdışından getirerek, 20 binden fazla yabancı uyruklu vatandaşı da ülkelerine geri gönderdi. Türkiye, 59 ülkeye de tıbbi malzeme desteğinde bulunarak Allah’a hamdolsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, yardım alan ülke konumundan yardım eden ülke konumuna gelmiştir. Dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesi olmamızın yanı sıra, en çok tıbbi destek sağlayan 3’üncü ülkesi konumuna geldik. Koronavirüs tedavisinde vatandaşlarından ücret talep etmeyen nadir ülkelerden birisi olan ülkemiz, bu süreçte izlediği başarılı politika ve çalışmalarla gurur kaynağımız olmaya, mücadelesini büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İçinde bulunulan sürecin yaşamın her alanında pek çok değişikliği beraberinde getirecek yeni bir döneme gebe olduğuna işaret eden Tever, koronavirüs ile mücadelede devletin ilk andan itibaren gerekli önlemleri aldığını ve uyguladığını vurguladı.

"Teşkilat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor"

İl Başkanı Tever; “Her vatandaş gibi AK Parti teşkilatları olarak bizler de salgının ülkemize sirayet ettiği ilk günden bu yana her türlü önlem ve tedbiri alarak parti çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Koronavirüs’le mücadelede şehrimizde yürütülen çalışmaları, teşkilatlarımızın, partimizin ve yerel yönetimlerimizin hemşerilerimize yönelik hizmet ve desteklerini yaptığımız video konferans toplantılarında sürekli değerlendiriyor, eksik noktalarını tespit ederek tamamlanması hususunda gerekli çalışmayı yapmalarını sağlıyoruz. Teşkilat olarak, 65 yaş üstü 11 bin 402 parti üyemizi arayarak hallerini hatırlarını sorduk, destek olmaya çalıştık. Malum hafta sonları ve resmi tatillerde tedbirler kapsamında şehrimizde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Parti olarak bizler de bu süreçte üyelerimizin herhangi mağduriyet yaşamaması ve yasağın olumsuz etkilerini hissetmemesi için yöneticilerimizle birlikte telefonla arama çalışması başlattık ve üyelerimizle süreç konusunda dertleşiyor, hallerini hatırlarını sormaya devam ediyoruz” diye konuştu.  

"AK Parti olarak Ramazan ayında da vatandaşımızın yanındayız"

İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında da herkesin yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirten Başkan Tever; “Ramazan bir yönüyle yardımlaşma, sabır, dayanışma ve hoşgörü demektir. Biz de AK Parti Sakarya İl Başkanlığı olarak mübarek Ramazan ayını bu anlayış ile değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu sene koronavirüs nedeniyle daha sakin, titiz ve hassas bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Bu süreçte işini kaybeden, dükkânını açamayan ve geliri azalan hemşerilerimiz oldu. Koronavirüs nedeniyle evinden çıkamayan hasta ve yaşlı vatandaşlarımız oldu. Bizler de teşkilat olarak bu süreçte siyasi kimliğine bakmaksızın zarar gören kıymetli hemşerilerimize karınca kararınca destek olmak için 10 bin adet gıda kolisi ve iaşe yardımı için 10 bin adet market kartı hazırlayarak tüm ilçelerimize ulaşacak şekilde dağıtımını gerçekleştirdik ve yardımlara devam ediyoruz. Bu tamamen il ve ilçelerimizde partimizde görevde bulunan yönetici arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız bir yardım kampanyası oldu. Emek ve destek veren tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah her birinden razı olsun” dedi.

"AK Belediyeler 3,5 milyondan fazla maske dağıttı"

Koronavirüs’le mücadelede AK Partili Belediyelerin bu dönemde büyük bir gayret ve özveriyle çalıştığını ifade eden Başkan Tever; “Belediyelerimiz, Valiliğimizin koordinasyonunda kurulan vefa sosyal destek gruplarında yer alarak, salgının ilk gününden itibaren birçok ilave tedbir ile salgınla mücadelede en ön safta yer aldılar. AK Belediyecilik; ilçelerimizde sokak, cadde ve kamusal alanlar başta olmak üzere birçok alanda dezenfeksiyon, temizlik ve hijyen odaklı çeşitli çalışmalar yaptı. Bu süreçte ihtiyaç sahibi ve 65 yaş üstü 48 bin vatandaşımıza kolonya, dezenfektan ve hijyen setinden oluşan paket dağıtımı yapılarak temizlik konusunda yardımda bulunuldu. Eczanelerde gerçekleşen maske dağıtımına destek olmak için belediyelerimiz de kendi ürettikleri veya temin ettikleri 3.5 milyondan fazla maskeyi ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımıza dağıttı. AK Belediyelerimiz yine bu süreçte hazırladığı 56 binden fazla gıda kolisi ve alışveriş kartını hemşerilerimize dağıtarak yardımlaşma ve dayanışma sürecine büyük katkı sağladı. Ayrıca yine bizim için çok hassas bir konu olan sahipsiz canlılarımızı besleme ve barınma çalışmalarına ilçelerimizde yoğun bir şekilde devam edildi. Belediyelerimizce koronavirüs süreciyle ilgili hemşerilerimizi bilgilendirmeye yönelik birçok farkındalık çalışmaları yapıldı. Allah’a hamdolsun ki Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, devletimizin ilgili tüm kurumları ve AK Belediyelerimiz her türlü önlemi almış vaziyette, vatandaşlarımıza gece-gündüz demeden hizmet vererek, çalışmalarını sürdürüyorlar. Ben her bir belediyemize, kurumumuza ve özveriyle çalışan çok değerli personellerine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

"Sağlık camiamız, mücadelede başarılı ve önemli çalışmalara imza attı"

İlimizde ilk pozitif vakanın görülmeye başlandığı 18 Mart tarihi itibariyle İl Sağlık Müdürlüğümüzün gerekli birimlerle koordinasyonu sağlayarak süreçte önemli ve başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Tever; “İl Sağlık Müdürlüğümüz sürecin ilk anından itibaren, vakalara yaklaşımı, tecrübeli sağlık kadrosu, donanımlı sağlık altyapısı ve ekipmanlarıyla bu süreçte başarılı bir çalışma yönetiyor. Şehrimizdeki vaka sayısının artmasıyla birlikte artan hekim ve malzeme ihtiyacını karşılamak ve hasta koordinasyonunun düzenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla alınan kararlar hızlı, başarılı ve önemliydi. Covid-19 hastaları için kademeli olarak alınan ek önlem ve çalışmalara bizler de tüm unsurlarımızla birlikte yardımcı olarak, sağlık altyapısını iyileştirmeye yönelik gayret ve ihtimam gösterdik. Son günlerde şehrimizde yaşanan vaka sayılarındaki azalma ve iyileşen hasta sayılarındaki artış bu süreçte izlenen yoğun çaba ve çalışmaların meyvesini verdiğini gösteriyor. Şunu da gururla söylemek gerekir ki Sakarya’mızdaki vakaların filyasyon oranı tüm Türkiye ortalamasının üzerindedir. Allah’a hamdolsun Sakarya’mızda şu ana kadar malzeme konusunda hiçbir şekilde eksiklik yaşanmamıştır. Tıbbi malzeme konusunda sanayici ve iş adamlarımız da bu süreçte malzeme imalatı yaparak katkı ve yardımda bulundular. Ben Sakaryalı sanayici ve işadamlarımıza da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Yine bu süreçte can siperane bir şekilde çalışarak hizmet eden Sayın Valimizin başkanlığındaki il pandemi kuruluna, vefa sosyal destek gruplarımıza ve tüm sağlık camiamıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyor, çalışmalarında Rabbim’den muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah bu salgın sürecini de bir an evvel atlatıp, güzel günlere hep birlikte kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımız, ekonomik istikrar kalkanıyla koruma altında"

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında birçok alanda atılan adım ve yardımların 200 milyar lirayı aştığını belirten Başkan Tever; “Hazine ve Maliye Bakanlığımız, ekonomik istikrar kalkanı kapsamında ülkemizde, iki milyondan fazla mükellefin muhtasar, KDV ve prim ödemelerini 6 ay erteledi. 554 bin 458 firma ve 941 bin 137 kişinin kredi ödemeleri asgari üç ay ertelenerek finansman desteği sağladı. Paket kapsamında şu ana kadar 4.4 milyon aileye biner liralık nakdi destek yardımında bulunuldu.

Kamu bankalarında temel ihtiyaç desteği kapsamında 4,5 milyon vatandaşımıza, esnafımıza ve işverenimize 25 milyar 374 milyon liralık kaynak sunuldu. Halkbank’tan esnaf destek paketi başlığıyla 486 bin 303 esnafımıza 11 milyar 860 milyon liralık finansman desteği sağlandı. Bu süreçte esnafımıza sunulan toplam destek 18 milyar 695 milyon lira olmuştur. İşletmelere sunulan KGF kefaletli 132 Bin 586 firmamıza toplamda 114 milyar 79 milyon liralık finansman desteği sağlandı ve bu firmaların %97’si küçük ve orta ölçekli firmalardan oluşmaktadır. Çiftçilerimizin Mayıs ve Haziran ayında vadesi gelecek olan yaklaşık 6 milyar liralık kredi borcu tehir edildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca istihdamı korumak adına sağlanan kısa çalışma ödeneğine 291 bin 594 firma başvurarak, 3 milyon 194 bin 610 çalışan kısa çalışma ödeneğinden yararlandı. 3'üncü faz kapsamında hanelere yönelik biner liralık nakdi yardım desteği başvuruları e devlet üzerinden devam ediyor. Devletimiz ve hükümetimiz bu süreçte tüm imkânlarını seferber ederek vatandaşımızın, esnafımızın, çiftçimizin, işletmelerimizin, işverenlerimizin ve çalışanlarımızın yanında olarak, onları korumak adına elinden geleni yapıyor. Biz Allah’ın izniyle bu salgından çok daha güçlenerek çıkacağımıza inanıyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi.

Başkan Tever son olarak şu ifadeleri kullandı: “Sakarya’mız ve partimiz hakkında yapılan her yorum ve eleştiri bizi ilgilendirir. Çünkü biz hemşerilerimizin dertleri ile dertleniyor siyasi görüşü ne olursa bize ulaşan her vatandaşımızın sorununu çözmek, talebini yerine getirmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Öte yandan muhalefetin milletimizin kenetlenerek bütün olduğu bu süreçte koronavirüs ile mücadeledeki başarıyı hazmedemediğini ve gölgelemeye çalıştığını görüyoruz. Son günlerde ardı ardına birlik ve beraberliğimizi hedef alan, konulardan uzak, alakasız söylemlerle algı oluşturmaya çalıştıklarını üzülerek takip ediyoruz. Allah’ın izniyle yakın zamanda koronavirüs salgınını başarıyla atlatarak geride bırakacağız. Fakat muhalefet partilerinin böylesi zor bir süreçte dahi nasıl bir tavır ve davranış sergilediklerini milletimiz unutmayacaktır. Milletimizin her bir ferdi gibi bizler de bu küresel sorun karşısında hem kendi kendine yetebilen hem de dünyaya yardım edebilen büyük ve güçlü ülkemizle ile gurur duyuyoruz. Bu zor günleri de birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde aşacağız inşallah.”