Türk milletinin 1919’da Samsun'da Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesinin tüm zorluklara rağmen, "Ya İstiklal Ya İzmihlal" anlayışıyla zaferle taçlandırıldığına dikkat çeken Başkan Alemdar, “30 Ağustos Türk milletinin bağımsızlığına hiçbir şekilde zincir vurulamayacağının, tüm dünyaya bir kez daha ilan edildiği gündür.” ifadelerine yer verdi.

“Aynı ruha sahibiz”

Aynı oyunların bugün de farklı mecralar üzerinden tekrarlanmak istendiğinin altını çizen Alemdar; “Türk milletinin tarih boyu yazdığı şanlı destanlardan korkanlar, bugün ülkemize ve devletimize karşı ekonomik ve siyasi savaş açmaktadır. Ancak bizim milletimizin birlik, beraberlik ve dik duruşuyla atalarının yazdığı destanlara yenilerini ekleyebilecek ruha sahip olduğunun farkında değiller. 30 Ağustos bir destanın taçlandığı gün olma özelliğinin yanı sıra bugün gerçekleştirilen her başarılı imzanın da kaynağı olmuştur.” şeklinde konuştu.

Başkan Alemdar, 30 Ağustos Zaferi’nin altında başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere erinden subayına, çiftçisinden öğrencisine kadar bir milletin topyekûn imzasının olduğunu dile getirerek; "Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" dedi.