Başkan Abdurrahim Burak, “Bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle bu bayramı büyüklerimiz, komşularımız ve akrabalarımızla birlikte geçirememenin burukluğunu yaşıyoruz. O yüzden bu bayramımız geçmiş bayramlardan farklı olacak ama biliyorum ki sevincimiz ve coşkumuz hep aynı olacak.

Hepimizin sağlığı için bu defa ziyaret ve kucaklaşmalarımızı fiziki olarak değil, uzaktan ama yürekten yapacağız. Bayramımızın coşkusunu evimizde yaşayacağız.

Bayramlar sevgi, saygı, barış, kenetlenme ve dayanışma gibi insanı insan yapan asil değerleri yüceltmek için en güzel fırsattır. Bu Ramazan Bayramı’nda arada mesafeler olsa da bir sevgi sözcüğü ile sevgimizi uzaktan da olsa gösterebileceğimiz gibi, bir özür cümlesi ile küslükleri de sonlandırabiliriz, bir güzel sözcük ile birbirimize ne kadar değer verdiğimizi anlatabilir ve bu bayramımızı da eski bayramlarımız gibi sevgi, saygı, barış ve dayanışma fırsatına dönüştürebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan salgının son bulmasını ve en kısa zamanda özlediğimiz eski hayatımıza dönmeyi diliyorum. İnanıyorum ki kurallara uyar, sosyal mesafeye dikkat edersek o güzel günlere en kısa zamanda kavuşacağız. Ramazan Bayramı’nın, İslam alemine ve bütün insanlığa sağlık, mutluluk, adalet, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi.