Her yıl aynı kabusu yaşamaktan usandıklarını belirten Başkan Akdardağan, “Adapazarı Kent Park içerisindeki Öğretmenevi binasının hemen önünde sözde Sakaryaspor’a yardım amacıyla esnafımızın kabusu olan 81 il’den yöresel ürünler fuarı açılmıştır. Bizler bu tür fuarların açılmaması gerektiğini defalarca söylemekten bıktık, esnafı umursamayanlar ise izin vermeye bıkmadı. Şehir dışından gelerek ne olduğu belli olmayan bu tür fuarlara şehrimiz de gösterilen tepkileri rağmen hala nasıl izin veriliyor anlamış değiliz” dedi.  

Akdardağan, “İzlenimlerimize göre tamamen kandırmacadan ibaret olan bu fuar şimdi de şehrimizin gözbebeği Sakaryasporumuzun adıyla kurulmuştur. Gittik ve yerinde gördük. Fuarda, Sakaryaspor’a ait bir şey olmamasının yan ısıra yöresel adıyla hijyenik olmayan şartlarda ürünler satılmaktadır. Özellikle koronavirüs sürecini yaşadığımız ve çok dikkatli olmamız gereken bu dönemde açıkta satılan ürünler sağlığımızla oynamak biryana, insanları dolandırmaktan başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Satışa sunulan ürünlerin nerede üretildiği, ne olduğu ve menşeinin bilinmediğine vurgu yapan ve yetkilileri göreve çağıran Başkan Akdardağan, “Tamamen kayıt dışı olan ve esnafımıza zarar veren, derme çatma tezgahlarda kremanın kilosu 45, tereyağının 40, peynirin ise 20 liradan satılması nasıl mümkün olabiliyor. Hijyenik olmayan şartlarda et ve et ürünleri ile bakliyat çeşitlerinin ne derece sağlıklı olduğu ise düşündürücüdür. Koronavirüs süreci nedeniyle işleri bozulan esnafımıza bir darbede fuar adıyla vuruluyor. Esnafa gelince en ince detayına kadar işyerlerimiz denetleniyor, ürünlerimiz tek tek inceleniyor, kayıtlarımıza defalarca bakılıyor ama iş bu tür fuarlara ve kermeslere gelince yetkililer nedense görmezden geliyor. Artık yeter! Esnafımız bu tür görüntüler görmek istemiyor. Esnafımız için geçerli olan tüm müeyyideler, kermesler ve fuarlar içinde geçerli olsun. Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığı, Tarım İl Müdürlüğü ve belediye yetkililerini göreve davet ediyorum. Esnafımızın ekmeğine göz dikenlere, vatandaşımızın sağlığı ile oynayanlara, şehrimizin değerlerini kullanarak kazanç elde etmek isteyenlere fırsat verilmesin” dedi.