Serdivan ilçesinde faaliyette bulunan bakkal esnafını ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Oda Başkanı Ahmet Akdardağan, “Fırsat buldukça esnafımızı ziyaret ederek istek ve sorunlarını dinliyoruz. Esnafımızın isteklerini ve sorunlarının çözümü için gayret gösteriyor, ilgili mercilere iletiyoruz. Yaptığımız ziyaretler esnasında esnafımızın özveriyle çalıştığına şahit oluyoruz. Pandemi sürecinde vatandaşımızın yanında olan, yükü artan, geliri azalan ve her türlü olumsuzluğa rağmen ayakta kalan bakkal esnafımıza tekrar teşekkür ediyoruz Esnafımızın sesi olmaya ve sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” dedi.  

Başkan Akdardağan, korona virüs önlemleri kapsamında yılbaşı nedeniyle hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında bakkal esnafının saat 10.00 ile 17.00 arasında açık kalacağını hatırlatarak; “Daha önce Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan tedbirler ve İçişleri Bakanlığının ek tedbir genelgesi kapsamında bu hafta sokağa çıkma kısıtlaması yılbaşına denk gelmesi nedeniyle 3 gün olarak uygulanacaktır.  31 Aralık 2020 ile 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması 1 Ocak 2021 Cuma gününün resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde uygulanacak” diye konuştu.

Akdardağan, “Kısıtlamanın olduğu 3 gün süresince daha önce hafta sonları uygulanan çalışma saatleri geçerli olacaktır. Bakkal, bayi ve büfeci esnaflarımız kısıtlamanın olduğu Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında vatandaşa hizmet vermeye devam edecek.  Açıklanan saatler içinde 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı hariç vatandaşlarımız mahallesi ve sokağındaki en yakın bakkalından alışverişini rahatlıkla yapabilecektir. Yine vatandaşlarımızın istemeleri halinde sokağındaki bakkalından sipariş vererek eve servis hizmetini sürdüreceğiz” dedi.