Arifiye’de son zamanlarda artan koronavirüs vakaları ve salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı Başkanlığı'nda, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri ve Belediye Zabıta ekiplerinin katılımıyla pazar yerleri, merkezdeki işyerleri, şehirlerarası otogar ile Dörtyol Sanayi Çarşısındaki işyerlerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirildi.   

Pazaryerlerine giren vatandaşların ateşi tek tek ölçülürken, dezenfektan kullanmaları sağlandı. Öte yandan maskesi olmayan vatandaşlara da maske verilerek uyarılarda bulunuldu.

Denetimler hakkında konuşan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu; "Koronavirüs salgınına karşı ülkemizde ve tüm Dünya’da aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Salgın, işyeri sahibi ve çalışan ayırt etmeksizin birçok vatandaşımızın mağdur olmasına sebep oldu. Devletimiz, sosyal devlet anlayışı ile bu mağduriyeti gidermek için tüm olanaklarını seferber ediyor. Ancak, uzayan pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın tedbirlerde gevşeklik göstermesi ve kurallara tam anlamıyla riayet etmemesi nedeniyle salgın bitmiyor. Tam tersine, son günlerde mutasyonlu virüste dahil olmak üzere ilimizde vaka sayıları artış gösterdi. Tekrar ifade etmek isterim ki, virüsü maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek yenebiliriz. Sıfır vakaya var mısın Arifiye? Var mısın Sakarya?" dedi.