Arifiye'de Kaymakam Bekir Dınkırcı başkanlığında, Jandarma, Emniyet ve Zabıta ekiplerince işyerinde koronavirüs denetimleri yapıldı. Denetimlere Kaymakam Dınkırcı’ya, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşin Kurban, İlçe Emniyet Müdürü Taner Tuncer, İlçe Jandarma Komutanı Sebahattin Aktaş,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Dilek, İlçe Müftüsü Hasan Rahmi Düzenli, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Aka, Arsiader Başkanı Fatih Yeter ve Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yavuz katıldı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 03.03.2021 Dinamik Denetim Süreci konulu genelgesi ve eklerine istinaden Kaymakam Dınkırcı denetimlerden önce daire amirleriyle koronavirüsle topyekün mücadele konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, genelgeyi ve eklerini ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Birçok farklı işletmelerde denetimde bulunan Kaymakamı Dınkırcı; işletme sahiplerine ve vatandaşlara alışveriş esnasında dikkat edilmesi gereken kurallar konusunda uyarılarda bulundu.

Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Kaymakam Bekir Dınkırcı; “Bu denetimlerdeki amacımız, vatandaşlarımıza rehberlik etmek, onları bilgilendirmek ve bu konudaki farkındalığı biraz daha üst seviyeye çıkarmaktır. Maske, sosyal mesafe ve temizliğin önemi artık hepimizce malum. Her ne kadar denetimlerdeki amacımız rehberlik etmek olsa da, kurallara uymayanlar hakkında da yasal mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli işlemler de kamu sağlığı açısından tesis edilecektir. Koronavirüsle mücadelede toplumun tüm katmanlarının aynı anda mücadelesi büyük önem taşımaktadır. Vaka sayısı yeniden çok yüksek seviyelere çıkarsa, korkarım yine her tarafın kapandığı günleri görürüz” dedi.