Akyazı Devlet Hastanesi karşısında bulunan tır parkında sabah araçlarının başına gelerek durumu öğrenen vatandaşlar hırsızlık sonucu yük alamayarak mağdur oldular. Sabah tır parkına yük almak için aracın başına gelen Fatih Kurtoğlu, “Aküler çalınmış işe gidemedim. Burada hiçbir güvenlik önlemi yok. Araçlarımızı evimizin oraya götürüp bırakamıyoruz.  2 bin 600 liraya aldığım akünün daha borcunu ödemedim” dedi.

“Çaldığınız aküleri biz alalım”

Hırsızlık nedeniyle mağdur olan Mehmet Ali Özdemir de hırsızlara seslenerek, “Çaldığınız aküleri geri getirin biz 300 liradan alalım” diye çağrıda bulundu.

Akyazı Tır ve Kamyoncular Kooperatif Başkanı Celil Ünlütürk ise 80 kayıtlı üyelerinin olduğunu ifade ederek, “Akyazı Belediyesinin kooperatifimize geçici olarak tahsis ettiği bu yere, üyelerimiz araçlarını bırakıyor. Belediye Başkanı Bilal Soykan, görüşmelerimiz sonucu kalıcı yer konusunun meclis onayından geçtiğini belirtti. En kısa sürede daha iyi şartlar altında tır parkı yapılacak.  Geçmiş dönem Belediye Başkanı Hasan Akcan bize burayı geçici olarak tahsis etti. Kalıcı olmadığımızdan gerekli çevre ve güvenlik düzenlemelerini yapamıyoruz” dedi.

Sabaha karşı meydana gelen olayda araç sahipleri ilk şoku üzerlerinden atlattıktan sonra Jandarma ekiplerine durumu bildirdi.  Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığı timleri, 8 aracın akülerinin çalındığını tespit ederek çalışmalara başladı./ www.akyazihaber.com