AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek meclis üyelerinin sorularını cevapladı. Yavuz ayrıca meclis üyelerinin görüş ve önerilerini de dinledi.

Milletvekili Yavuz konuşmasında, "20 yıldır Sakarya’da siyaset yapıyorum. SATSO Meclis Toplantısına ilk kez katılıyorum ve çok memnun oldum.TBMM’deki gündemimiz; pandemi süreci ve bu süreçten sonraki ekonomik gidişat, yangınlar ve sel felaketleri, ekonomidir" ifadelerini kullandı.

"Bu şehrin sorunu hepimizin sorunudur"
Genel Başkan Yardımcısı Yavuz,
"Bizler el birliği çerçevesinde Sakarya için çok sık bir araya geliyoruz. Birlik içinde gücümüzü birleştirerek Sakarya’nın daha iyi olması için uğraş veriyoruz. Sakarya’nın sorunları hepimizin sorunudur. SATSO Hizmet Kampüsü içerisinde noter talebinde bulunan Akgün Başkanımız ile istişareler ettik. Yeni bir noter konusunda bakanlık nezdinde çalışmalar yapılıyor. Noter buraya gelecek inşallah" dedi.

"En güçlü ses SATSO’dan"
Ali İhsan Yavuz,
"Şehrimiz için bin yataklı hastane çok büyük bir eksikti ancak ihalesi yapıldı ve projeye başlandı. Bin yataklı hastane tamamlanana kadar acil durumlarda kullanılmak üzere bir acil durum hastanesi yapalım istedik. Bu konuda en güçlü ses SATSO’dan geldi. Elini taşın altına en başta SATSO koydu. Kamu bütçesinden karşılanacak şekilde ihalesi yapıldı. Bu proje ile yoğun bakım sıkıntısını bitirmeyi arzuluyoruz. Bununla beraber ilçe hastaneleri açılmaya devam ediyor. Diş hastanesi yatırımları var. Sosyoekonomik gelişmişlik düzeyi anlamında Sakarya’nın 18. Sırada olmasını ciddi şekilde dert ettik. Bu listede sağlık yatırımları bizleri aşağı çekiyordu. Şimdi ise sosyoekonomik gelişmişlik düzeyinde daha üstlere çıkmayı umuyoruz. 2018 yılında seçim öncesinde bin yataklı hastane, adliye binası, millet bahçesi, deprem kredisi gibi birçok konular konuşuluyordu hepsi bugün halloldu. Her konuda büyük bir uğraş veriyoruz. SATSO çok önemli işler yapıyor. Akabinde SATSO üyelerinden oluşan bu camia şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı uğraşlar veriyor" diye konuştu.

"İnancımız tam"
Açıklamalarına devam eden Ali İhsan Yavuz,
"Hazine ve Maliye Bakanımızın toplantılarda yapmış olduğu açıklamalarda, istihdamın Covid süreci öncesini yakaladığını, ihracat trendinin ithalat trendinden daha fazla olduğunu, merkez bankasının rezervlerinin ciddi anlamda arttığını söyledi. Büyümenin bu sene sonunda çok iyi bir yüzdeyi tutturacağını bekliyoruz. Son bir yıldır doğalgaz rezervi, yerli otomotiv, İHA’lar, Kanal İstanbul gibi gelişmeler, Türkiye’nin önünün aydınlık olacağı, pandemi sürecinden sonra çok daha iyi gelişmeler yakalanacağını işaret ediyor. Aşılama çok önemli. Herkes aşı konusunda görüşlerini söylüyor ancak kimse doktora sormuyor. Uzmana sormuyor. Tüm uzmanlar aşı olmuş, bu işi bilenler aşı olmuşken aşıya yüklenmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve meclis üyeleri ise Milletvekili Yavuz'a sorun ve taleplerini ilettiler. Bu kapsamda konuşan Başkan Altuğ; "Noter konusunda desteklerinize teşekkür ederiz. Üreterek büyüyen bir ekonomiye sahibiz ve bunu sürdürmek istiyoruz. Yeni OSB çalışmalarımız var. Şehrin en büyük problemlerinden biri de küçük sanayi siteleridir. Şehrin içinde kalmış ve dışarı çıkmaları gerekiyor. Merkeze yakın ancak dışarda arazilere ihtiyaç duyuluyor ve bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Nitelikli Personel sorununa yönelik Mesleki Eğitim Merkezi çalışmalarımızın bakanlık ayağında da desteklerinizle bu soruna çözüm bulmayı amaçlıyoruz" dedi.

"Hükümetimiz sorunların farkında"
Başkan Altuğ’un ardından meclis üyeleri de göçmen meselesi, Sakarya’nın vergi iadesi sorunu, maliyet artışları, Karasu Demiryolu ve sektörel sorunlara yönelik taleplerini dile getirdiler.
Gelen soruları yanıtlayan AK Parti Sakarya Milletvekili Yavuz,
"Göçmenlere yönelik önlemleri ciddi şekilde aldık. Şu ana kadar 400 binin üstünde göçmen ülkesine döndü ve dönmeye de devam edecek. Maliye payı ve vergi iadeleri konusu hepimizin gündeminde. Cumhurbaşkanımız ile bakanlarımızla ve milletvekillerimizle görüştük. Bu mesele sadece Sakarya’nın değil, tüm Türkiye’nin meselesidir. İnşaat maliyetleri ve üretimdeki maliyet artışları gündemde. Türkiye pandemi dönemiyle ciddi anlamda sınav verdi. Şimdi ürünlerdeki hızlı yükseliş trendi durdu fiyatlarda düşüş trendi başladı. Stokçulara karşı önlemler alınmaya devam ediyor ve hükümetimiz bunun farkında. Bizler bu ülke için uğraş veriyoruz. Hepimiz Türkiye gelişsin diye el birliğiyle çalışıyoruz" diye konuştu.